40 százalékkal emelik a nyugdíjat

Elfogadta kedden a parlament a költségvetés-kiigazításról szóló tervezetet, azzal a PSD-s módosító javaslattal együtt, amelynek értelmében 40 százalékkal nő a nyugdíjpont értéke.

A tervezetet 242 támogató, 147 ellenszavazattal, 11 tartózkodás mellett fogadta el a plénum. A törvényhozók döntése szerint hatályon kívül helyezik a nyugdíjak 14 százalékos emelését előíró cikkelyt. Így érvényben marad a nyugdíjtörvény, amely szerint 40 százalékkal nő a nyugdíjpont értéke.

Egy másik, szintén a Szociáldemokrata Párt (PSD) által kezdeményezett módosítás szerint 1 milliárd lejjel növelik az önkormányzatoknak szánt összeget, a megyeszékhelyek pedig további 500 millió lejt kapnak, amelyet egyenlő módon, politikai színezettől függetlenül osztanak szét közöttük.
Egy másik módosítás értelmében 5,635 millió lejjel egészítik ki a képviselőház költségvetését.

Az összeget a decemberi parlamenti választások nyomán tisztségbe kerülő törvényhozók parlamenti irodáinak felszerelésére szánják.

Jóváhagyta a plénum azt a módosítást is, miszerint a pedagógusok a hatályos törvényben előírtaknak megfelelően, azaz még ebben az évben megkapják a béremelést.

Emellett 400 millió lejt hagytak jóvá a gazdasági minisztérium számára a Start-Up Nation program finanszírozására, illetve azt is megszavazták, hogy utaljanak ki 20 millió lejt a bukaresti Nemzet Megváltása székesegyház munkálatainak folytatásáraFii primul care comentează! despre "40 százalékkal emelik a nyugdíjat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre nyugdíj, Nyugdíjemelés
Csaknem egymillió nyugdíjas kapott szociális juttatást augusztusban.

Închide