PresaSM Știri din Satu Mare

Top Menu

  • Contact

Main Menu

  • Acasă
  • Locale
  • Nationale
  • Anchete
  • Reportaje
  • Politica
  • Life
  • Editorial
  • Contact
  • Contact

logo

PresaSM Știri din Satu Mare

  • Acasă
  • Locale
  • Nationale
  • Anchete
  • Reportaje
  • Politica
  • Life
  • Editorial
  • Contact


LifeLocale
Home›Life›Ce conțin crenvurștii de porc? Mai multă carne de pui decât porc și până la 11 E-uri, arată un studiu InfoCons

Ce conțin crenvurștii de porc? Mai multă carne de pui decât porc și până la 11 E-uri, arată un studiu InfoCons

By PresaSM
ianuarie 8, 2023
1154
0

Procentul de carne de porc din crenvurştii vânduţi în magazinele din România variază între 10% şi 93%, arată un studiu realizat de InfoCons care a verificat 19 produse aflate pe rafturile magazinelor din țara noastră. În unele cazuri, crenvurștii de porc au conținut mai multă carne de pui, au arătat analizele făcute.

InfoCons a studiat etichetele a 19 produse găsite pe rafturile magazinelor de la noi.

În cazul unora dintre cremvurştii de porc principalul ingredient, din punct de vedere cantitativ, era carnea de pui. Urma apoi apa – 57,89%, sarea – 31,57% și abia apoi carnea de porc.

InfoCons a studiat și aditivii alimentari găsiţi în crenvurştii de porc și a constatat că toate produsele conțin E-uri, iar numărul de aditivi alimentari variază între 2 şi 11 per produs, astfel: 5.26% din produse au în compoziție 11 E-uri; 10.53% din produse au în compoziție 9 E-uri; 21.05% din produse au în compoziție 8 E-uri; 5.26% din produse au în compoziție 7 E-uri; 10.53% din produse au în compoziție 6 E-uri; 5.26% din produse au în compoziție 5 E-uri; 10.53% din produse au în compoziție 4 E-uri; 21.05% din produse au în compoziție 3 E-uri; 10.53% din produse au în compoziție 2 E-uri.

Nitritul de sodiu a fost găsit în toți crenvurştii de porc, iar peste jumătate aveau carmin, un colorant obținut din sarea de aluminiu a acidului carminic.

100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250); 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență difosfat de sodiu (E450); 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență acid asorbic (E300); 57.89% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120).

De asemenea, 68,42% din produsele analizate nu conțineau fibre .







Tagsalimente
Previous Article

Subprefectul de Satu Mare cere renunțarea la ...

Next Article

FOTO/VIDEO. Tragedie în România. Accident cu trei ...


ARTICOLE SIMILARE

  • LifeLocaleNationale

    Postul Paștelui. InfoCons: O gustare de post poate conține până la 50 de E-uri

    martie 18, 2024
    By PresaSM
  • LocalePolitica

    Senatorul Zob îl contrazice pe Ciolacu: „Poate într-un univers paralel”

    august 12, 2023
    By PresaSM
  • LifeLocaleNationale

    Plafonarea prețului la alimentele de bază, prelungită. Lista produselor cu preţ redus

    decembrie 18, 2024
    By PresaSM
  • LifeLocaleNationale

    Veste bună. Prețurile la 17 alimente de bază rămân plafonate. Când expiră măsura

    martie 27, 2024
    By PresaSM
  • Locale

    FOTO. Au sosit alimentele de la UE în municipiul Satu Mare. Când vor fi distribuite

    decembrie 7, 2022
    By PresaSM
  • LocaleLife

    File contaminat cu Listeria: DSVSA anunță controale. Ce recomandări fac autoritățile sătmărene

    februarie 22, 2019
    By PresaSM

Scrie un comentariu

Citește și:

  • Accident mortal în Odoreu. Biciclist, spulberat de o mașină
    Locale

    FOTO&VIDEO. Accident mortal în Odoreu. Biciclist, spulberat de o mașină

  • Locale

    UDMR cere deschiderea a încă TREI puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, în județ

  • Locale

    NEPI dublează investiția. Mega MALL de DOUĂ ori mai mare pe Drumul Careiului

Service auto

servicii juridice

Soluția problemelor tale

restaurantul tău

servicii medicale

servicii electricieni

PresaSM pe Facebook

servicii curășenie



© Copyright 2016-2022 PresaSM.ro. Toate drepturile rezervate.
Creat de ottoweb


PresaSM folosește fișiere cookie pentru a ne asigura că îți oferim cea mai bună experiență de navigare.ACCEPTMai multe informații