NEPI dublează investiția. Mega MALL de DOUĂ ori mai mare pe Drumul Careiului

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat azi, în cadrul unei conferințe de presă, că cei de la New Europe Property Investments (NEPI) au optat în final pentru realizarea unui proiect de 28.000 de metri pătrați, față de proiectul cu 17.400 de metri pătrați anunțat chiar de către dezvoltatorul imobiliar în luna septembrie.

Practic, pe Drumul Careiului, între Kaufland și Biserica Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” va apărea unul dintre cele mai mari mall-uri din partea est-centrală a Europei. Vorbim despre un mall regional modern. Mai mult, în urma cuprinderii în proiect și a unui pod pietonal peste Someș, mall-ul va avea două fațade principale. Una cu vedere către Drumul Careiului și una spre râul Someș.

De asemenea, proiectul celor de la Lidl va fi demarat odată ce vremea va permite acest lucru, existând în acest moment toate documentațiile tehnice necesare în acest sens. Astfel, odată cu construirea mall-ului și a noului magazin Lidl, respectiv cu existența Kaufland-ului în zonă. Drumul Careiului se va transforma în ”Bulevardul Comercial” al municipiului Satu Mare.

PresaSM.ro a intrat în posesia unui document depus în luna aceasta de cei de la NEPI Fiftenn Real Estate Administration SRL – dezvoltatorul proiectului MEGA MALL din municipiul Satu Mare. Aceștia și-au manifestat dispoziția de a finanța o pasarelă pietonală peste râul Someș.

document-nepi01

Conform documentului, NEPI va investi în municipiul Satu Mare 28 de milioane de euro. Până în acest moment, cei de la NEPI dețin OPT loturi de teren destinat construirii, în suprafață totală de 53,735 metri pătrați.

documentnepi02

Mai mult, cei de la NEPI pun la bătaie 100.000 de euro pentru realizarea documentației tehnice a pasarelei pietonale peste râul Someș, fondurile pentru construcție urmând să fie asigurate, cel mai probabil, din fonduri europene. De asemenea, atât strada Digului cât și strada Dunării urmează să fie lărgite pe cheltuiala celor de la NEPI.

sursa foto: civan.ro

sursa foto: civan.ro

Reamintim că New Europe Property Investments (NEPI) va demara lucrările începând de anul viitor. Și asta după ce s-au rezolvat, în urmă cu două săptămâni, problemele cu terenurile necesare desfășurării investiției. Mai exact, s-au achiziționat mai multe parcele de la frontul Drumului Careiului. Mai mult, cei de la NEPI au cumpărat întregul teren de lângă Catedrala Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

 

1 Comment on "NEPI dublează investiția. Mega MALL de DOUĂ ori mai mare pe Drumul Careiului"

  1. Interesant!!!! Ieri la micsorat …..azi este mai mare de 100%!!!Nu cred ca este cazul sa l mareasca la orasul asta SARAC !!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre NEPI
FOTO documente! NEPI investește 28 de milioane de euro la Satu Mare în MEGA MALL

Închide