PresaSM Știri din Satu Mare

Top Menu

  • Contact

Main Menu

  • Acasă
  • Locale
  • Nationale
  • Anchete
  • Reportaje
  • Politica
  • Life
  • Editorial
  • Contact
  • Contact

logo

PresaSM Știri din Satu Mare

  • Acasă
  • Locale
  • Nationale
  • Anchete
  • Reportaje
  • Politica
  • Life
  • Editorial
  • Contact


Locale
Home›Locale›Concurs culinar pescăresc în Grădina Romei! De la sarmale, ciorbă sau papricaș din pește!

Concurs culinar pescăresc în Grădina Romei! De la sarmale, ciorbă sau papricaș din pește!

By PresaSM
august 2, 2019
732
0

Și în acest an, în 25 august, în Grădina Romei din municipiul Satu Mare va fi organizată în cadrul Zilelor Partium competiția gastronomică dedicată specialităților de pește. Ideea de bază a evenimentului culinar este ca preparatul de bază să fie peștele – unul dintre ingredientele rar folosite, dar cu atât mai variat pregătite în bucătăria maghiară. Indiferent că este vorba despre o specie de apă curgătoare sau stătătoare, carnea de pește este consumată sub formă de supe, tocănițe, afumată sau prăjită.

Crapul cea mai populară specie de pește

Kacsó Zoltán, inițiatorul și organizatorului principal al competiției a precizat că se vor folosi multe rețete vechi.

”În fiecare an, concursul de gătit este foarte atractiv la care își anunță participarea tot mai multe echipe de prieteni sau familii. Anul acesta ne așteptăm la prepararea a cel puțin 12 feluri de mâncare din partea concurenților. În ultimii 17 ani, aceștia au reușit să surprindă de fiecare dată juriul profesionist condus de Pál Szabó Mihály. Anul trecut, o echipă din Tiszafüred (Ungaria) de exemplu, a gătit sarmalele din carne de pește, deci anul acesta ne așteptăm să vină, din nou, cu o specialitate deosebită. În plus față de noutăți, se vor regăsi gusturile distinse, tipice regiunilor ungare, precum papricașul de pește din Satu Mare, ciorba de pește din Szeged sau plătica prăjită în făina cu ardei, specific regiunii Balaton”, a declarat Kacsó Zoltán

Lista este deja deschisă, participările se pot înregistra personal, la sediul UDMR din Satu Mare.

Nu doar aromele / gusturile contează

Pentru pregătirea specialităților Organizatorii asigură 3 kg de carne de crap pentru fiecare echipă, iar bucătarii sunt liberi să adauge și alte ingrediente în stare crudă sau congelată, aduse de acasă. Membrii juriului nu fac distincție în ceea ce privește tipul de carne folosit, clasamentul final va fi determinat de alte criterii.

„Juriul se implică activ în gătit, membrii acestuia vizitează toate mesele / echipele cu un microfon și urmărește atent tot procesul de gătire, oferind sfaturi pentru câteva trucuri tehnice. La final, pe lângă calitatea gustului preparatelor, echipele câștigătoare sunt selectate prin compararea procesului de pregătire, a elementelor de creativitate, de inovație și de prezentare /servire a produsului finit. Și înacest an cei mai buni bucătari, specialiști ai preparatelor de pește vor primi ca recunoaștere a meritelor, diplome și cupe” a precizat Kacsó Zoltán.









TagsZilele Partium
Previous Article

FOTO. Amendă drastică pentru că a scos ...

Next Article

FOTO. Se împart mii de cupoane pentru ...


ARTICOLE SIMILARE

  • LocaleLife

    Zilele Maghiare Partium se organizează și în acest an. Care este programul

    august 10, 2020
    By PresaSM
  • Locale

    Cel mai mare eveniment al comunității maghiare, cu 70.000 de persoane, organizat la Satu Mare

    iulie 5, 2017
    By PresaSM
  • Locale

    Festival gastronomic vânătoresc în Grădina Romei. Cu fazan, mistreț și căprioară

    august 7, 2019
    By PresaSM
  • Locale

    FOTO. Nebunie pe Drumul Careiului. Mii de persoane la concertul Akos, de Zilele Maghiare

    august 26, 2019
    By PresaSM
  • LifeLocale

    Superconcerte de Zilele Partium: Republic, Tankcsapda și Ganxsta Zolee vin la Satu Mare

    iulie 20, 2022
    By PresaSM
  • LocaleTop News

    FOTO/VIDEO. Mii de maghiari în centrul municipiului Satu Mare. Au început concertele de Zilele Partium

    august 17, 2022
    By PresaSM

Scrie un comentariu

Citește și:

  • LocaleLife

    Comunicat: Transformarea zonei degradate malurile Someșului, între cele 2 poduri, în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate

  • Locale

    COVID-19 Satu Mare: Bilanțul ultimelor 24 de ore. Rămânem la peste 100 de cazuri zilnice

  • LocaleTop News

    VIDEO. Accidet mortal surprins live în județul Satu Mare. O femeie a decedat, lovită de mașină



© Copyright 2016-2022 PresaSM.ro. Toate drepturile rezervate.
Creat de ottoweb


PresaSM folosește fișiere cookie pentru a ne asigura că îți oferim cea mai bună experiență de navigare.ACCEPTMai multe informații