Adio, firmă de pază! Angajări pe bandă rulantă la Spitalul Județean. Zeci de persoane ”dintr-un foc”


Conducerea Spitalului Județean Satu Mare a renunțat la serviciile firmei de pază Folda Security și și-a făcut propria firmă de pază. Astfel, au fost angajate ”dintr-un foc” zeci de persoane, care vor umple statul de plată al serviciului propriu de pază al unității spitalicești. 

35 de persoane din prima, urmează alte patru posturi

Nu mai puțin de 35 de persoane au fost angajate la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și la unitățile subordonate din județul Satu Mare. Este vorba despre 30 de portari și cinci paznici, potrivit informațiilor PresaSM. Alte patru posturi de portari au rămas neocupate, urmând să fie scoase din nou la concurs.

Concret, toți participanții la concurs au fost declarați admiși, semn că cerințele din fișa postului nu au fost prea drastice.

Un contract considerat costisitor

Ultimul contract dintre firma Folda Security și Spitalul Județean a fost semnat în cursul anului 2015 și avea o valoare de circa patru milioane de lei. Reporterii PresaSM au aflat că ar fi vorba despre un tarif de peste 11 lei/oră. Folda Security punea la dispoziția un număr de 20 de angajați, care se ocupau de paza Spitalului Județean, a Secției de pediatrie din Tășnad, a Spitalului Vechi și a Policlinicii Vechi din municipiul Satu Mare.

Mărul discordiei: s-a încercat majorarea contractului

Oficial, motivul pentru care conducerea Spitalului Județean nu a mai prelungit durata contractului cu firma de pază, al cărui termen a expirat în acest an, ar fi fost cererea de creștere a valorii contractului. Mai exact, ca urmare a creșterii salariului minim pe economie.

Profitând de acest lucru, se pare că cei din conducerea Consiliului Județean au luat decizia rezilierii contractului, pe motiv că: ”contractul inițial nu a prevăzut modificări de costuri”. În realitate, se pare că s-a încercat să se scape de o firmă verificată în trecut de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.2 Comments on "Adio, firmă de pază! Angajări pe bandă rulantă la Spitalul Județean. Zeci de persoane ”dintr-un foc”"

  1. Cum adica ” toti participantii la concurs au fost admisi” pentru ca,din informatii,la concurs au participat mult mai multe persoane ??!!

    View Comment
  2. Adică în contractul inițial nu s-a prevăzut că Ștef n-o să mai fie președintele consiliului județean….să oblige șefii de instituții să-i angajeze paznicii din firma sa. Corect om, pardon, individ.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre angajări, concurs
FOTOGALERIE. Raliuri cu tractoare în județul Satu Mare. Cea mai inedită competiție!

Închide