Alba-neagra! Ungaria a redeschis temporar accesul prin PTF Petea și PTF Urziceni

FOTO: Arhivă

După ce Ungaria a blocat astăzi, în jurul orei 11.00, tranzitul persoanelor care nu sunt transportatori de marfă sau navetiști transfrontalieri, l-au deblocat în jurul orei 15.00, fără nicio explicație! Asta în pofida înțelegerilor la nivel înalt, între miniștrii de Interne ai Ungariei și României!

Potrivit informațiilor PresaSM, polițiștii de frontieră maghiari au informat astăzi, la ora 11.00, doar verbal că nu mai permit trecerea frontierei pe la PTF Petea și PTF Urziceni a românilor care vin din Occident! În schimb, la nivel oficial, în scris, nu a fost oferit niciun răspuns!

În jurul orei 15.00, poliția de frontieră maghiară a deblocat situația, intrând în România deja un număr de circa 20 de mașini. Acum pot să intre toți românii sau alți cetățeni străini care vor să intre în România, aflați în tranzit spre Republica Moldova, Ucraina sau Bulgaria.

”Nu ne-au oferit nicio explicație oficială. Au închis traficul pe la ora 11.00 pentru toți cei care nu erau navetiști transfrontalieri sau transportatori de marfă, iar la 15.00 l-au redeschis. Nu știm pentru cât timp, dacă este sau nu o măsură temporară. Noi, Poliția de Frontieră Română, suntem la datorie”, au precizat surse din cadrul Poliției de Frontieră pentru PresaSM. 

Reamintim faptul că marți, 19 mai, miniştrii de interne ai României şi Ungariei, Marcel Vela şi Sándor Pinter, şefii poliţiilor de frontieră din cele două state au purtat o serie de discuţii în cadrul cărora au stabilit detaliile tehnice în vederea implementării acestora la frontiera comună.

Astfel, începând cu data de 21 mai, ora 06.00, la graniţa româno-ungară au fost deschise zece puncte de trecere a frontierei, atât pentru traficul de turisme şi persoane, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare / ieșire în / din ţară și cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state:

P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare
P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare
P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor
P.T.F. Borş – judeţul Bihor
P.T.F. Salonta – judeţul Bihor
P.T.F. Vărșand – judeţul Arad
P.T.F. Turnu – judeţul Arad
P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad
P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad
P.T.F. Cenad – judeţul Timiş

1 Comment on "Alba-neagra! Ungaria a redeschis temporar accesul prin PTF Petea și PTF Urziceni"

  1. Cum fără nici o explicație? Ulterior tot trebuie să să explice de ce se închide o vamă fără nici un preaviz. UDMR-ul nu ține legătura cu partea ungară? Nu pot interveni măcar lor să le fi explicat și apoi să transmită mai departe concetățenilor care este situația?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PTF Petea
Ungaria a blocat trecerea prin PTF Petea și Urziceni. Fără nicio explicație oficială!

Închide