Anchetă în cazul doctoriței acuzate că a amenințat un copil. Ce spune conducerea spitalului

unitate de primiri urgente satu mare

Sesizări în cazul doctoriței acuzate că ar fi amenințat un copil de doi an. Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, a precizat pentru PresaSM că a fost sesizat Consiliul Etic. Marc a mai spus și că doctorița neagă faptul că lucrurile s-ar fi petrecut așa cum au fost ele descrise de mama copilului. 

Doctorița acuzată că a amenințat un copil de doi ani spunându-i acestuia că va chema un ”nenea” care să îl strângă de gât neagă că lucrurile s-ar fi petrecut așa cum a descris mama copilului pe o rețea de socializare. În schimb, conducerea Spitalului Județean Satu Mare s-a autosesizat, a convocat comisia de disciplină, iar cazul a intrat și în atenția Consiliului Etic.

“Doctorița neagă că lucrurile s-ar fi desfășurat la modul acesta. Noi am convocat comisia de disciplină și am sesizat Consiliul Etic. Urmează să vedem care sunt concluziile”, a precizat pentru PresaSm Adrian Marc, directorul Spitalului de Urgență Satu Mare.

Conducerea instituției medicale așteaptă lămuriri cu privire la incident, dar dacă lucrurile se confirmă, spune managerul Adrian Marc, astfel de fapte nu vor fi tolerate.

“Cert este că, dacă lucrurile stau așa, noi nu vom tolera o astfel de faptă”, a mai spus managerul spitalului.

Mama copilului a postat pe rețelele de socializare un text în care descrie incidentul petrecut la Unitatea de Primire Urgențe. Părintele spune și că nu este pentru prima dată când are astfel de probleme cu doctorița respectivă.

Femeia a precizat în postare că o plângere a fost depusă la Ministerul Sănătății. La ultima sa vizită în Satu Mare, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că a primit numeroase plângeri din regiunea de nord-vest a țării, inclusiv personal, toate făcând referire la comportamentul cadrelor medicale. Multe dintre sesizări au venit după creșterile salariale, și tocmai de la pacienți ai Spitalului Județean Satu Mare.

Cum a descris sătmăreanca incidentul de la UPU Satu Mare

“Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât.,…dacă mai plângi îți mai dau o injecție.” Spitalul județean Satu Mare, 29. 12.2019- 30.12.2019 în jur de miezul nopții. Așa mi-a fost amenințat copilul de către doamna doctor de gardă și asistenta dânsei. Copil de 2 ani cu febră, frisoane, vomă, diaree etc. Oricum, bolnav, cu o mamă disperată lângă el care încerca să-l liniștească.

Doamna doctor (…) nu e prima data, dar este ultima. Prima plângere la Ministerul Sănătății a fost depusă, mâine merg la spital, la presă, la avocat, la oricine mă poate ajuta să demonstrez că locul dvs nu este în spital și nu este lângă copii.

Ne-ați mai umilit și în trecut și am lăsat capul jos deși eram șocată, furioasa și sigură că nu aveți dreptul să faceți așa ceva. De data asta, ați atins alte culmi. Și în disperarea mea, de părinte, întors în România după aproape 8 ani în străinătate, sigură că ceva s-a schimbat și tara asta merge spre bine, voi demonstra că greșiți și că locul dvs nu este în spital, că avem alți doctori competenți și că, atunci când trebuie sa fugim la urgență, nu o să ne temem că dăm de dvs.

Așa să-mi ajute Dumnezeu”1 Comment on "Anchetă în cazul doctoriței acuzate că a amenințat un copil. Ce spune conducerea spitalului"

  1. Din nefericire la spitalele din Satu Mare există și doctori care nu sunt oameni, sunt gunoaie! Plătite cu salarii mari, din banii noștri ai tuturor! Să dea Dumnezeu să ajungă bătaia de joc a altora, așa cum și ei își bat joc de bolnavi!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Marc, Spitalul Județean Satu Mare
Minunea de Crăciun: 14 nou-născuți la Spitalul Județean Satu Mare

Închide