ANI, atac frontal la cel mai important primar PSD din județul Satu Mare

Agenţia Naţională de Integritate a remis astăzi un comunicat de presă în care anunță că că primarul comunei Racşa, Toma Betea, se află în conflict de interese. Toma Betea este cel mai important primar al PSD din județul Satu Mare, el obținând cele mai mari scoruri din istoria PSD în alegerile locale.

Potrivit ANI, Toma Betea s-a aflat în conflict de interese administrativ întrucât a încheiat un contract de închiriere cu Betea T. Vasile Florin Persoană Fizică Autorizată, în cadrul căreia fiul său deține calitatea de persoană fizică autorizată.

“Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003 și art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, precizează inspectorii Agenției Naționale de Incompatibilitate.

Toma Betea a avut patru mandate de primar până în prezent, două în comuna Oraşu Nou şi două în comuna Racşa, după ce aceasta s-a separat de Oraşu Nou.

Primarul Toma şi-a început cariera politică în PNŢCD, dar a trecut în PSD după marea racolare politică declanşată de fostul ministru Octav Cozmâncă, în timpul guvernării Năstase.

Toma Betea a devenit cunoscut la nivel naţional în anul 2009, când a organizat o nuntă cu 4.000 de invitaţi fiicei sale Maria, naş principal fiind preşedintele de atunci al PSD, Mircea Geoană.


locuri de munca satu mare

Fii primul care comentează! despre "ANI, atac frontal la cel mai important primar PSD din județul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ANI
Un edil din județ conducea și Primăria, era și om de afaceri, acuză cei de la ANI

Închide