Apaserv, acuzat de discriminare de sătmăreni. Problema a ajuns până la București

Am trăit să o vedem și pe asta. Zeci de sătmăreni acuză operatorul județean de apă – Apaserv – de discriminare. Sesizarea lor a ajuns tocmai la București, mai exact la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Apaserv a intrat în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării prin intermediul memoriului înregistrat sub nr. 4697/03.08.2016. Zeci de persoane, majoritatea pensionari, s-au plâns că o hotărâre a Consiliului Local Satu Mare privind extinderea reţelei de canalizare sub presiune pe strada Lucian Blaga din municipiul Satu Mare este discriminatorie, pentru că se face o diferenţiere între cetăţenii care locuiesc pe Bulevardul Lucian Blaga şi cei care locuiesc între casele cu nr. 163 şi nr. 349 (care sunt nevoiţi să plătească cheltuielile suplimentare).

În acest sens, arată că a fost realizată canalizarea sub presiune de la casa cu nr. 163, la casa cu nr. 349, iar cetăţenii care locuiesc la aceste case sunt majoritatea pensionari, care nu au posibilitatea pentru a se racorda la acest sistem de canalizare (ar necesita o pompă tocător, fosă de colectare, branşament electric, etc., lucrarea ajungând în jurul a 1.000 euro/familie).

Oamenii s-au mai plâns că pe această porţiune nu a fost canalizare niciodată. Nemulțumiții susțin că ar fi discriminați față de ceilalţi cetăţeni din municipiul Satu Mare, care au canalizare „normală”, prin tuburi de diametru mult mai mare, fără costuri suplimentare.

Prin intermediul înscrisului înregistrat sub nr. 6959/18.11.2016, sătmărenii nemulțumiți susțin că a existat doar o variantă tehnico-economică propusă de societatea care a demarat lucrările.

Prin intermediul înscrisului înregistrat sub nr. 5163/02.09.2016, Apaserv invocă excepţia de tardivitate și consideră că nu sunt prezentate dovezi pentru susţinerea petiţiei.

S.C. APASERV Satu Mare, prin intermediul înscrisului înregistrat la Primăria Municipiului Satu Mare, sub nr. 41037/28.09.2016, arată următoarele: ”În urma dezvoltării zonei de locuit pe Bd. Lucian Blaga a devenit necesară extinderea reţelei de canalizare, în vedera asigurării colectării apelor uzate menajere din zonă şi racordarea imobilelor de canalizare a municipiului. Varianta tehnico-economică ce a fost propusă, aleasă şi aprobată de Consiliul Local Satu Mare pentru execuţia reţelei de canaliazre a fost prezentată în raportul de specialitate întocmit de expertul societăţii”.

Într-un final, membri ai Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării s-au spălat pe mâini, declarând că problema nu intră în sfera lor de competență.

1 Comment on "Apaserv, acuzat de discriminare de sătmăreni. Problema a ajuns până la București"

  1. Puteți completa cele de mai sus. S-a facut plangere la Tribunalul Satu Mare. Așteptăm pronunțarea instantei. Vom merge dacă este cazul cu plângere si la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
FOTOGALERIE. Angajați ai Apaserv transportă…mobilă, pe banii sătmărenilor

Închide