Arcașii Corvus Regia din Carei, la cel mai IMPORTANT concurs de TIR din Ungaria


Arcașii Asociației Sportive Corvus Regia au reprezentat pentru a doua oară Careiul la cea de-a treia ediție a Întrecerii Orașelor. Concursul, unul dintre cele mai prestigioase, dacă nu cel mai prestigios concurs de tir cu arcul tradițional din Ungaria, a avut loc la sfârșit de săptămână în localitatea Teglas. În cadrul concursului, arcașii au reprezentat câte o localitate, fiind punctați în echipă și nu individual.

Careiului a fost reprezentat de către: Dragoș Georgescu (căpitanul echipei), Laszlofi Csaba Zsolt (președintele Asociației Sportive Corvus Regia), Szaniszlai Csaba și Ferenczi Istvan (purtător de steag și fotograf al asociației careiene). Echipa a fost completată cu prieteni arcași din Ungaria, cu un luptător și o luptătoare, ajungându-se astfel la efectivul complet de șase membri.

Corvus Regia Carei

Punctul culminant din prima zi a concursului l-a constituit ceremonia spirituală cu origini foarte vechi, de dinaintea creștinismului. La ceremonie, echipa din Carei a obținut din nou un loc merituos, alături de arcașii din Voivodina și din Slovacia.

A doua zi, concursul a fost precedat de o paradă festivă, echipele de arcași fiind conduse de cavaleri călare. Bineînțeles, fiecare echipă a defilat cu steagul orașului și steagul său propriu. În sunetul cornurilor și al tobelor, arcașii au dat onorul comandantului Keleti Gyepu (cea mai importantă organizație a arcașilor tradiționali din Ungaria), după care a început concursul.

Corvus Regia Carei

Organizați în echipe de câte zece, arcașii au trebuit urmărească cele 20 de ținte amplasate pe terenul de sport și în parcul castelului Degenfeld. În majoritatea cazurilor, arcașii au trebuit să nimerească ținte mobile, dar au existat și ținte tridimensionale, reprezentând animale în mărime naturală.

Potrivit participanților, țintele au fost mult mai dificile față de cele de la ediția de anul trecut.

Chiar dacă nu au reușit să se claseze pe podium, arcașii de la Corvus Regia au promovat din nou imaginea orașului Carei la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de gen din Ungaria. Pe această cale, Asociația Sportivă Corvus Regia mulțumește Primăriei Carei pentru sprijinul acordat.Fii primul care comentează! despre "Arcașii Corvus Regia din Carei, la cel mai IMPORTANT concurs de TIR din Ungaria"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre concursuri, sport
Sportivii careieni, în topul european al tenisului de masă

Închide