ATENȚIE! Astăzi se transmit mesaje de avertizare pe telefoane în județul Satu Mare

Calendarul de testare a sistemului RO-ALERT la Satu Mare a fost modificat. Simulările încep de astăzi, la Carei. 

În perioada: 18.07.2019 – 30.07.2019 (interval orar 09:00 – 12:00) la nivelul județului Satu Mare va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT.

CALENDARUL TESTĂRII RO-ALERT

18.07.2019 —-> Carei;
19.07. 2019 —-> Cehal, Săcășeni, Săuca;
22.07.2019 —-> Agriș, Micula, Porumbești, Halmeu, Turulung, Livada, Medieșu Aurit, Bătarci,Turț, Gherța Mică, Orașu Nou, Târșolț, Călinești-Oaș, Racșa, Tarna Mare, Cămârzana, Odoreu, Culciu, Apa, Botiz;
23.07.2019 —-> Santău, Andrid, Tiream, Craidorolț , Ardud, Terebești, Homoroade, Valea Vinului, Culciu, Săcășeni, Acâș, Supur;
24.07.2019 —-> în intervalul orar 09:00 – 12:00, se va transmite un mesaj către toate localitățile care se învecinează cu localități din alte județe, inclusiv cele care sunt localități de graniță;
25.07.2019 – 26.07.2019 —-> în intervalul 09:00 – 12:00, mesaje către toate localitățile de pe raza județului;
30.07.2019 —-> în intervalul 09:00 – 12:00, mesaje către toate localitățile de pe raza județului.

Activitatea are scopul de a examina functionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate in raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

Telefoanele configurate pentru receptia mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj  „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”. Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

“Pentru a primi mesajele transmise de IGSU si structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile,” transmit cei de la ISU Satu Mare.

Sătmărenii au fost avertizați prin sistemul RO-ALERT atunci când ANM a emis avertizări de Cod roșu de fenomene imediate.

 

Fii primul care comentează! despre "ATENȚIE! Astăzi se transmit mesaje de avertizare pe telefoane în județul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ISU Satu Mare
VIDEO. Incendiu violent în Negrești-Oaș. Intervenția a durat aproape cinci ore

Închide