Atenție la falșii comisari! Avertizarea transmisă de Protecția Consumatorului

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) avertizează operatorii economici în legatură cu existența unor persoane care pretind că sunt comisari ANPC sau CJPC și care, sub pretextul neregulilor depistate, solicită plata unor amenzi, potrivit unui comunicat emis de ANPC. 

Autoritatea spune că falșii controlori folosesc legitimații similare cu cele oficiale.

“Au apărut informații că falși comisari ANPC au desfășurat astfel de activități ilegale de control, prin utilizarea unor legitimații asemănătoare cu cele oficiale”, se mai arată în comunicatul de presă.

ANPC vă reamintește faptul că niciodată comisarii Autorității nu solicită operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi după terminarea controlului. În cazul aplicării de sancțiuni contravenționale, acestea se achită la Trezorerie și nu comisarilor aflați în control. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor va primi doar copia chitanței de vărsământ.

“Autoritatea menționează că membrii organizațiilor neguvernamentale din domeniul protecției consumatorilor nu au drept de control”, mai spun cei de la ANPC.

Autoritatea a pus la dispoziția agenților economici și un link prin care pot verifica modul în care trebuie să arate legitimația comsiarilor. Fii primul care comentează! despre "Atenție la falșii comisari! Avertizarea transmisă de Protecția Consumatorului"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Comisariatul pentru Protecția Consumatorului
FOTO. Clementine cu viermi, cumpărate de la un celebru hypermarket

Închide