Atenție, puteți primi mesaje de avertizare pe telefon. IGSU testează sistemul RO-ALERT

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat începerea testelor pentru sistemul de avertizare a populației RO-ALERT. În funcție de aria de testare, cetățenii vor putea primi pe telefoane mesaje de alertare.

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a anunțat că va începe de vineri testarea sistemului de avertizare a populației RO-ALERT. În funcție de zonele în care se vor efectua testele, cetățenii ar putea primi mesaje pe telefoanele mobile.

“Începând din această dimineață, vor avea loc testări în vederea implementării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”. Practic, în zonele unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România vor apărea notificări cu mesajul „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

IGSU îi asigură pe cetățeni că aceste testări sunt absolut necesare și îi roagă să aibă înțelegere având în vedere un eventual disconfort creat prin transmiterea mesajelor.

În etapa ulterioară, IGSU va stabili tipurile de risc și nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicația. De asemenea, se vor căuta soluții tehnice pentru integrarea aplicației cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autoritățile care emit avertizări.

Sistemul de avertizare a populației „RO-ALERT”, care urmează să fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și operatorilor de telefonie mobilă, va permite informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major de dezastre, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.Fii primul care comentează! despre "Atenție, puteți primi mesaje de avertizare pe telefon. IGSU testează sistemul RO-ALERT"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pompieri
FOTOGALERIE. Cinci copii au rămas orfani de sărbători. Pompierii, gest impresionant până la lacrimi

Închide