ATITUDINE. Elevii sătmăreni vor în conducerile școlilor unde învață!

Elevii din județul Satu Mare, care au împlinit 18 ani, au dreptul – potrivit legii – să participe ca membru în Consiliile de Administrație ale școlilor.

Drept pentru care, Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare anunță  că o dată cu începerea anului școlar elevii care au împlinit 18 ani intră în cursa pentru ocuparea funcției de reprezentant al elevilor în Consiliul de Administrație.

Prin dreptul de vot pe care îl dețin, aceștia vor putea influența decizii ce privesc aspecte importante, precum regulamentul de organizare și funcționare, bugetul, curricullum-ul la decizia școlii (opționalele), planul de investiții, orarul cursurilor ș.a.m.d.

Mai mult, aceștia vor putea aduce pe ordinea de zi în cadrul oricărei ședințe puncte relevante, referitoare la problemele cu care se confruntă ceilalți elevi.

”În acest sens, te invităm chiar pe tine să aplici pentru acest post, încurajându-te să militezi pentru respectarea drepturilor colegilor tăi. Urmărește calendarul alegerilor, pregătește-ți scrisoarea de intenție și candidează ca elev reprezentant în Consiliul de Administrație, devenind cel care apară, susține și promovează nevoile și interesele elevilor în forumul decizional al școlii!”, este mesajul celor de la Consiliul Județean al Elevilor.

Poți accesa metodologia de alegeri a elevului reprezentant în CA, aici ——> https://bit.ly/2N2qXV51 Comment on "ATITUDINE. Elevii sătmăreni vor în conducerile școlilor unde învață!"

  1. Misto! Pe cand profesorii in banca! Hormonii la unii au luat-o razna!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Școlar Județean
FOTO. Primarul Kereskenyi, critică dură la unii directori de școli din Satu Mare

Închide