Autostrada ”Chinului”. Soluție radicală pentru reluarea lucrărilor spre Amați – Homorod – Rătești


Vizavi de telenovela denumită ”Autostrada Codrului”, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, i-a informat pe consilierii județeni referitor la situația drumului județean DJ 193A, în urma sistării lucrările de modernizare ca urmare a intrării în insolvență a firmei contractante – Tehnic Asist.

Două soluții: una de lungă durată, alta de scurtă durată

Pataki Csaba a precizat că sunt două variante: fie se reziliază contractul cu Tehnic Asist, caz în care se va relua întreaga procedură de licitație, cu o întâziere de cel puțin o jumătate de an, fie se realizează o ”tranzacție judiciară”, aprobată și de către instanțele de judecată. În orice situație, spune Pataki, drumul va avea un nou administrator în maxim o săptămână.

“În ultima perioadă am avut mai multe întâlniri de lucru, ultima în cursul zilei de marți, atât cu titularul de contract cât și cu reprezentanții firmei care ar putea să salveze situația ca și subcontractant, prin preluarea acestui contract. În 6 iunie 2019, la Tribunalul din Botoșani va fi o primă înfățișare, iar până atunci trebuie să tranșăm problema. Ori continuăm procesul început împotriva executantului și reziliem definitiv contractul, ori se face o tranzacție judiciară, validată inclusiv de instanță, și se preia contractul de către un alt executant. Peste o săptămână drumul va avea un administrator. Ori va fi preluat de Consiliul Județean, ori îl va prelua un subcontractant”, a fost concluzia expusă de președintele Consiliului Județean, la finalul ședinței ordinare.

Autostrada ”Chinului”

Lucrările la Drumul Județean 193 A – cunoscut ca și Autostrada Codrului – au fost sistate de câteva luni! Este vorba despre traseul Satu Mare (DJ 193) – Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos -Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești (DN 19A).

Miile de oameni care tranzitează zilnic această rută susțin că au ajuns la capătul răbdării. Se circulă cu 30 de kilometri la oră, fiind ridicați nori de praf ca și într-un deșert.

Cea mai mare lucrare din județ, în aer!

Una dintre cele mai ample lucrări din județul Satu Mare – executate și mai apoi sistate de Tehnic Asist – este DJ 193A. În baza procesului de evaluare desfăşurat, prețul ofertat pentru execuția lucrării de modernizare era de 88.390.835,70 lei, inclusiv TVA, iar durata de execuție era de 36 luni.

Insolvența Tehnic Asist, cerută la sfârșitul anului trecut

Magistrații Tribunalului Botoșani au aprobat în toamna anului trecut cererea administratorului Daniel Vlas și au desemnat un administrator judiciar provizoriu. Judecătorii i-au cerut Danielei Vlas, soția afaceristului Mirel Vlas, să depună toate actele din care să rezulte ce avere personală are, și care urmează să fie puse la dispoziția administratorului judiciar provizoriu.

Surse susțin că această cererea de insolvenţă ar putea să ajute firma în relația cu creditorii. Și asta pentru că statul, care este principalul beneficiar al lucrărilor executate de Tehnic Asist, plătește cu întârziere lucrările executate. În unele cazuri chiar refuză să le achite, acuzând o serie de neconcordanțe de ordin tehnic.Fii primul care comentează! despre "Autostrada ”Chinului”. Soluție radicală pentru reluarea lucrărilor spre Amați – Homorod – Rătești"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, Pataki Csaba
Investiție de 12,2 milioane în Sănătate. Ce aparatură se va achiziționa pentru spitalele sătmărene

Închide