Avertizare: Traficul la vămile Petea și Urziceni s-ar putea dubla de Paște

Poliția de Frontieră a avertizat cetățenii că traficul la vămi s-ar putea dubla în perioada sărbătorilor. Autoritățile au luat măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului dar șoferii ar fi bine să se înarmeze cu răbdare.

Astăzi, la vama Petea, șoferii de automobile au avut de așteptat mai bine de o jumătate de oră pentru a trece granița. Pentru șoferii de TIR-uri, timpii de așteptare au fost tot în jur de 40 de minute, atât la vama Petea, cât și la vama Halmeu.

Echipe de poliţişti vor fi prezente și în apropierea vămilor pentru a le oferi șoferilor informații despre punctele de trecere mai puțin tranzitate.

Potrivit statisticilor ultimilor ani, cele mai aglomerate vămi sunt cele de la graniţa cu Ungaria. Anul trecut, în perioada sărbătorilor de Paşte, pe la granița cu Ungaria au trecut 950.000 persoane, în timp ce graniţa româno-bulgară a fost tranzitată de 235.000 persoane, iar cea româno-moldoveană de 300.000 persoane.

”Din experienţa anilor trecuţi, s-a stabilit că, în anumite puncte de trecere a frontierei, în această perioadă se înregistrează valori de trafic foarte crescute, aproape duble faţă de o perioadă normală”, spun frontieriștii.

La graniţa cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere şi sunt acoperite cu personal toate arterele de intrare şi ieşire, în total fiind 52 de fluxuri la intrare în România şi 54 la ieşire din ţară. Poliţiştii de frontieră recomandă evitatea celor mai aglomerate, respectiv Nădlac II şi Borş, variantele alternative fiind Nădlac I, Turnu şi Vărşand, în judeţul Arad, sau Salonta şi Valea lui Mihai, în Bihor.

Poliţia de Frontieră a anunţat luarea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea aglomeraţiei la graniţe în perioada Paştelui. Frontieriștii se aşteaptă la o dublare a numărului de persoane care intră şi ies din ţară.

”Aceste creşteri pot apărea atât pe sensul de intrare în România, având în vedere că mulţi dintre conaţionali vin să-şi petreacă sărbătorile alături de familii, dar şi pe sensul de ieşire, deoarece sunt mulţi români care doresc să-şi petreacă minivacanţa de Paşte în străinătate. A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat”, precizează Poliţia de Frontieră.Fii primul care comentează! despre "Avertizare: Traficul la vămile Petea și Urziceni s-ar putea dubla de Paște"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre vama Petea
S-a lăsat din nou cu arestări în Vama Petea! Individ reținut pe loc

Închide