Avertizarea DSVSA. La ce trebuie să fim atenți atunci când comandăm online alimente

Inspectorii DSVSA Satu Mare îi îndeamnă pe sătmăreni să fie atenți atunci când comandă online produse alimentare. Clienții sunt rugați să acorde o atenție sporită datei la care sunt expediate alimente, în special cele perisabile, dar și mâncarea în sistem caterig. Sătmărenii trebuie să fie atenți și la modul de prezentare al amabalajelor, mai spun cei de la DSVSA Satu Mare. 

Odată cu limitarea mișcării persoanelor, tot mai mulți sătmăreni apelează la livrările online de produse alimentare, pentru a evita aglomerarea din magazine. În aceste condiții, cei de la DSVSA îi roagă pe clienții să acorde o atenție sporită comenzilor pe care le fac, indiferent că vorbim de produse alimentare sau mâncare gata preparată.

“Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin D.S.V.S.A. Satu – Mare, atenționează și sfătuiește în același timp, toți  consumatorii, că este obligatoriu să urmărească cu atenție sporită, atunci când cumpără produse alimentare prin comerțul on-line, cerințele privind comanda, livrarea și transportul, data expedierii alimentelor (în special pentru produsele alimentare ușor alterabile cum ar fi mâncărurile gătite de  tip catering, carnea refrigerată indiferent de specia de la care provine, produsele din carne proaspete, lapte și produse lactate) precum și respectarea condițiilor prescrise pentru păstrarea și consumul acestora”, este avertisementul transmis de cei de la DSVSA Satu Mare.

O atenție sporită trebuie acordată și ambalajelor în care vin produsele, mai ales că sătmărenii pot comanda mâncare, dar și chimicale, toate online.

“Intensificarea comerțului on-line în această perioadă, cu alimente de toate tipurile, cum ar fi produse alimentare proaspete, refrigerate, congelate, preparate, uneori împreuna/amestecate cu produse nealimentare, detergenți, dezinfectante impune o atenție sporită a consumatorilor, fiind necesar ca aceștia să verifice modul de prezentare al ambalajelor și a produselor achiziționate, precum și respectarea condițiilor de păstrare/depozitare specifice fiecărui tip de aliment”, mai spun cei de la DSVSA.

Fii primul care comentează! despre "Avertizarea DSVSA. La ce trebuie să fim atenți atunci când comandăm online alimente"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre cumpărături, cumpărături online
Soluția unui sătmărean pentru salvarea firmelor locale. Aplicație gratuită pentru comenzi (P)

Închide