Az új korlátozásokat csak a gócpontokon tervezik bevezetni

Az új koronavírus terjedésének megakadályozását célzó intézkedéseket fog hozni a kormány a következő napokban – jelentette be Nelu Tătaru egészségügyi miniszter. Mint közölte, kormányhatározatban foglalják össze azokat az ajánlásokat és korlátozó intézkedéseket, amelyeket a megyei katasztrófavédelmi bizottságok fognak majd alkalmazni azokon a területeken, ahol fertőzési gócok alakultak ki.

Az érintett területeken zárva tartanak a teraszok, gyorséttermek és a játéktermek 23 órától 6 óráig. Ez a megszorítás azokra a boltokra is érvényes, ahol szeszes italt árulnak és fogyasztanak. A kötelező zárvatartási időn kívül a teraszoknak biztosítaniuk kell az asztalok közötti megfelelő távolságot. Tilos lesz a személyek közötti közeli kontaktus, például a tánc.

A strandokon távolságot kell tartaniuk azoknak, akik nem egy családhoz tartoznak, és kötelezővé válik a maszkviselés a nyílt, de zsúfolt helyeken is, például piacokon. Az erre vonatkozó döntéseket az érintett megyék katasztrófavédelmi bizottságai hozzák meg a helyi szükségletek függvényében, és a belügyi szervek fogják felügyelni a szabályok betartását.Az Országos Katasztrófavédelmi Bizottság (CNSU) kedden fogadta el a 37-es határozatot, amely értelmében bizonyos időszakokban, a megyei közegészségügyi igazgatóság jóváhagyásával és a megyei katasztrófavédelmi bizottság rendelete alapján kötelezővé tehetik a maszkviselést nyílt területeken is.Fii primul care comentează! despre "Az új korlátozásokat csak a gócpontokon tervezik bevezetni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre koronavírus
Bérpótlékot kérnek a koronavírusos pácienseket kezelőknek

Închide