Belvárosi ingatlant vásárol a megyei könyvtár számára a Szatmár Megyei Tanács


Miután évtizedeken át kereste a megoldást a Megyei Könyvtár költöztetésére, ma a Szatmár Megyei Tanács pontot tett az ügy végére. A megyei tanácsosok a METECOM vállalat Iuliu Maniu utca 2 szám alatt található ANKORA kereskedelmi központjának megvásárlása és a könyvtár ide való költöztetése mellett döntöttek. A kialkudott vételi ár 11 900 000 lej, melyet a megye saját költségvetéséből fedeznek. 

A döntés azután született, hogy az elmúlt hónapokban egy szakbizottság elemezte a Szatmárnémeti területén lévő ingatlanokról beérkezett ajánlatokat. A kiválasztott ingatlan felelt meg a legtöbb elvárásnak, többek között annak, hogy az épület a belvárosban legyen, szerkezeti felépítés szempontjából megfelelő legyen, továbbá feltétel volt az is, hogy a hasznos felület maximum 4 szinten kapjon helyet. A kiválasztott ingatlan egy 1976 négyzetméteres belterületen fekszik, alagsor+földszint+1 emelet+tetőtér szerkezetü, a beépített terület 1976 négyzetméter.

A megyei tanács mai ülésén elfogadott határozatát követően elkezdődik az ingatlan megvételi eljárása, ezt követően elkezdődnek a szerkezeti újraelosztási munkálatok azért, hogy az épület belső terei teljes mértékben megfeleljenek az új rendeltetésnek.

„Nagyon örvendek, hogy végre sikerült megtaláljuk a legmegfelelőbb megoldást, azaz új épületet vásárolnunk a könyvtár számára. Az új pülett megvásárlásával és az eddigi havi bérleti díj megszünésével jelentős összeg marad a megye kasszájában, amit más projektek megvalósításához tudunk majd átcsoportosítani. Mindezek mellett az épület központi elhelyezkedése megengedi, hogy nemcsak könyvtárat, hanem egy igazi kulturális központot hozzunk létre. Kulturális intézményeinkkel karöltve koncerteknek, kiállításoknak, könyvbemutatóknak és számos egyéb kulturális eseménynek tudunk majd helyszínt biztosítani.” – nyilatkozta Pataki Csaba megyei tanácselnök a projekt elfogadását követően.Fii primul care comentează! despre "Belvárosi ingatlant vásárol a megyei könyvtár számára a Szatmár Megyei Tanács"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Szatmár megyé
Ha a járvány nem súlyosbodik, lesznek választások

Închide