BLOCAT de politicieni, acum BLOCAT de proprietari! MEGA MALL-ul NEPI, sub semnul întrebării

Noua machetă a proiectului Mega Mall al celor de la NEPI

După ce a fost blocat timp de câteva luni de alianța UDMR și PNL din motive pur electorale – în timpul fostului mandat al primarului Dorel Coica, proiectul Mega Mall-ului celor de la NEPI este periclitat de către doi foști proprietari – expropriați în urmă cu mai mulți ani și care acum își cer terenurile înapoi pentru că…terenul nu a fost folosit de către Consiliul Local! Iar legea le dă DREPTATE!

Terenurile în cauză – expropriate în 1999 pentru a se construi o sală polivalentă – sunt în suprafață de 7.534 metri pătrați și se află în zona străzilor Dunării și Digului. Cum legea spune clar că dacă nu s-a atins obiectul exproprierii, proprietarii au toate șansele să reintre în posesia terenurilor. Și asta contra unei sume de 444.500 de euro, cât a stabilit un expert angajat de Primăria Satu Mare.

Ce spune primarul Kereskenyi

”În total sunt trei procese pe rol cu aceste terenuri care au fost expropriate în anul 1999. La aceste două care sunt pe rol și a fost însușit de către Consiliul Local raportul de expertiză în ce privește valoarea acestor terenuri, mai este un proces în acre nu s-a întocmit expertiza. După cum știți, aceste terenuri au fost solicitat să reintre în proprietatea foștilor proprietari, având în vedere că în termenul prevăzut de lege nu s-a realizat acea investiție pentru care a fost expropriat terenul. Ei au tot dreptul să ceară acele terenuri și să plătească municipalității suma stabilită de către instanță”, a spus primarul Kereskenyi Gabor. 

Alternativele NEPI

Ar fi periclitat astfel doar proiectul de 27.900 metri pătrați. Adică, proiectul inițial. Intuind oarecum aceste probleme, cei de la New Europe Property Investments (NEPI) și-au luat măsuri de precauție și au dezvoltat și un proiect pe doar 17.400 de metri pătrați, care nu includ acele terenuri cu probleme juridice.

 

1 Comment on "BLOCAT de politicieni, acum BLOCAT de proprietari! MEGA MALL-ul NEPI, sub semnul întrebării"

  1. … cei de la New Europe Property Investments (NEPI) și-au luat măsuri de precauție și au dezvoltat și un proiect pe doar 17.400 de metri pătrați, care nu includ acele terenuri cu probleme juridice…. păi de asta nu au votat consilierii UDMR și PNL, nu din motive pur electorale… ați scris totul în articol, referitor la problemele juridice legat de teren.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre mega mall, NEPI
MODIFICĂRI în proiectul MEGA Mall. Cum va ARĂTA viitorul MALL și când se va FINALIZA

Închide