Centrul din Carei în care se violează pacienții. Se cere tragerea la răspundere a vinovaților

FOTO: opiniedecarei.com

Deputatul PNL de Satu Mare, Romeo Nicoară, cere măsuri urgente în cazul Centrului Christiana, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, în care există informații că mai mulți pacienți ar fi fost violați și supuși unor tratamente inumane. 

Redăm mai jos comunicatul remis de Romeo Nicoară: 

”Situația de la Centrul Christiana din municipiul Carei, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, trebuie lamurită cât mai urgent. Gravitatea faptelor, dacă ele se confirmă, este de necuprins și trebuie luate măsuri urgente atât pentru protecția persoanelor internate acolo, cât și pentru tragerea la răspundere a celor ce sunt direct responsabili cu administrarea Centrului de recuperare de la Carei. Asemenea acte de barbarism, semnalate în presa locală, încalcă demnitatea umană și drepturile elementare ale pacientului, precum și orice normă aplicabilă unui management profesionist și civilizat al acestei instituții. Cei vinovați și cei care au permis să aibă loc asemenea fapte trebuie să răspundă imediat”.

Deputatul Romeo Nicoară

Potrivit informațiilor apărute în mass media județeană, care citează surse apropiate Poliţiei şi Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei o beneficiară, în vârstă de 33 de ani, a ajuns la spital, în urma unei presupuse agresiuni sexuale. Situația este cu atât mai gravă cu cât aceasta suferă de un handicap mintal.  Potrivit surselor citate de presa locală, tânăra ar fi fost violată în mod repetat în ultimele luni de către cel puţin alţi doi bărbaţi internaţi în acelaşi centru.

Nu este primul scandal care vizează această instituție. În luna ianuarie a acestui an, un tânăr, în vârstă de 21 de ani, a decedat agățat de gardul centrului. În pofida numeroaselor camere de supraveghere, acesta a reușit să părăsească dormitorul și apoi clădirea centrului, vrând să fugă pentru a ajunge la rudele sale.Presa locală mai informează că surse din Centrul Cristiana au început să povestească că, înainte de a încerca să fugă, tânărul de 21 de ani ar fi fost violat de un alt bărbat internat în același centru.

Fii primul care comentează! despre "Centrul din Carei în care se violează pacienții. Se cere tragerea la răspundere a vinovaților"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Romeo Nicoara, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului
Deputatul PNL Romeo Nicoară: Lupta continuă! Mai avem câteva praguri de trecut

Închide