Centura Sătmarului: 30 milioane euro alocați! Au pornit lucrările efective

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a primit o vizită a delegaţiei Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Delegația CNAIR, formată din directorul general, Narcis Neaga, directorii adjuncți, Mihai Bașulescu și Cristian Andrei, dar și directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj Radu Băruță a fost prezentă azi în Satu Mare pentru a se asigura că lucrările la investiţia rutieră Șoseaua de Ocolire a municipiului Satu Mare au început şi că nu au apărut probleme care ar duce la întârzierea lucrării.

După efectuarea vizitei la şantierul din vecinătatea râului Someş, şi după discuţiile avute cu factorii decizionali, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga a declarat că a venit în Satu Mare după trei săptămâni de la primirea autorizaţiei de construire a şoselei de ocolire pentru a verifica stadiul pornirii lucrărilor.

Acesta a mai precizat că nu există probleme care ar putea întârzia execuţia lucrării, şi că vor reveni la faţa locului peste o lună. Director general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, Radu Băruță a precizat că problemele tehnice actuale nu sunt deosebite şi că împreună cu proiectantul şi constructorul lucrării vor găsi soluţiile potrivite.

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a reamintit importanţa acestei lucrări pentru judeţul Satu Mare care este aşteptată de 20 de ani şi care a primit finanţare din partea Guvernului României. Acesta a mai precizat că va urmări personal evoluția lucrărilor şi se va asigura că toate entităţile implicate direct sau indirect în realizarea acestui proiect îşi duc la îndeplinire toate sarcinile.

Şoseaua de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 13,572 km din care drum cu două benzi 5,6 km, cu o lățime de 10 metri, iar drum cu patru benzi 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri. De asemenea, vor mai fi construite două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje.

Fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Iar pentru lucrările ce vor fi executate în acest an, Guvernul a alocat suma de 137 de milioane de lei.3 Comments on "Centura Sătmarului: 30 milioane euro alocați! Au pornit lucrările efective"

 1. Singurele probleme sunt că nici la ora actuala nu s-au făcut exproprierile aferente…de plata acestor terenuri să nu vorbim… minciuni din partea conducerii sătmărene.

  View Comment
 2. József Zoltán Knoblich | iulie 5, 2018 at 18:48 |

  Mă bucură progresul intens al lucrărilor de la centura de ocolire al oraşului Satu Mare şi că nu sunt probleme deosebite, deci înseamnă că şi proprietarii terenurilor au fost despăgubiţi?, sau nu vor fi niciodată…?

  View Comment
 3. Gică Contra | iulie 5, 2018 at 22:16 |

  Despăgubiri la 1 (unu) leu/mp?! Nici alea nu au început să le plătească. Chiar nu întrebați numic util?! Consemnați doar declarațiile oficialilor, chiar dacă sunt minciuni?!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre centura Satu Mare
FOTO. E OFICIAL! Încep lucrările de construire a centurii municipiului Satu Mare

Închide