Circuitul bolnavilor de COVID19 în județul Satu Mare. Care sunt spitalele

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a explicat care va fi circuitul bolnavilor infectați cu COVID19 în județul Satu Mare. Prima linie va fi asigurată de către Spitalul de Boli Conagioase Satu Mare, după care intră în ”luptă” Spitalul de Pneumoftiziologie, care are o secție la Satu Mare și una la Bixad. 

Pacienții care vor avea nevoie și de alte intervenții medicale vor fi direcționați către Spitalul Carei, unde au fost detașate cadre medicale și aparatură, respectiv s-a suplimentat numărul ambulanțelor. Dacă pacientul necesită o intervenţie chirurgicală mai complexă, atunci acesta va fi preluat de Spitalul Judeţean Satu Mare.

”Bolnavii de coronavirus vor ajunge în primul rând la secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean, unde sunt 14 saloane. Dacă acestea se umplu, atunci următorii sunt internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie, care are o secţie şi la Bixad. Aici vor fi trataţi cu toţii. Vor ajunge la Spitalul Municipal Carei doar cei care vor avea nevoie şi de alte intervenţii, cum ar fi mici intervenţii chirurgicale, puneri în ghips. Acesta este rolul spitalului de sprijin, conform ordinului ministrului Sănătăţii. Dacă pacientul necesită o intervenţie chirurgicală mai complexă, atunci acesta va fi preluat de Spitalul Judeţean Satu Mare. Şi Spitalul Judeţean este ca unitate sanitară care se ocupă cu astfel de cazuri, dar într-un alt ordin al ministrului Sănătăţii. Acum, ne străduim să întărim şi spitalul din Carei cu dotări şi resurse umane. În astfel de situaţii de pandemie, trebuie să mobilizăm totul pentru ca sistemul să funcţioneze cum trebuie”, a declarat preşedintele Pataki Csaba pentru anziksz.com, traducerea fiind asigurată de către opiniedecarei.com

1 Comment on "Circuitul bolnavilor de COVID19 în județul Satu Mare. Care sunt spitalele"

  1. Dan Tordoi | aprilie 2, 2020 at 07:48 |

    Pe salariu intreg in perioada de pandemie, ca orice bugetar, Pataki isi jutfica astfel salariu, dand interviuri si comunicand cu satamarenii prin obscure organe de presa. Pe cand somaj tehnic la consiliu judetean, Pataki bacsi?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, COVID19
COVID19 România: încă două persoane au decedat. Bilanțul ajunge la 82 de morți

Închide