Conducerea Spitalului Județean, despre tânăra cu ac în burtă: ”Nu era o urgență majoră”

unitate de primiri urgente satu mare

O tânără, în vârstă de 19 ani, din comuna Botiz, a suferit un accident casnic. Mai exact, s-a așezat pe pat și i-a intrat un ac în abdomen. Aceasta a fost dusă la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Satu Mare. De aici, a plecat voluntar spre Spitalul Județean Baia Mare.  Aparținătorii tinerei au reacționat și au criticat angajații Unității de Primire Urgențe. La rândul lor, reprezentații Spitalului Județean Satu Mare susțin că povestea spusă de aparținătorii tinerei nu este tocmai completă.  

Ce spune conducerea Spitalului Județean

Prezentăm mai jos varianta Spitalului Județean Satu Mare.

„Pacienta B.M. în vârstă de 20 de ani s-a prezentat la UPU în data de 02.06.2019. Conform fişei întocmite, a intrat în UPU la ora 13.30 şi a plecat la ora 14.40 (deci nu după 2 ore) interval în care, după consult, a efectuat şi o radiografie. În urma radiografiei s-a pus în evidenţă un ”corp străin radioopac, de 5 mm, situat în părţile moi adiacente aripei ilace stângi”.

Având în vedere că acest caz nu putea fiind considerat o urgenţă majoră, i s-a recomadat pacientei să se interneze, prin Ambulatoriul de Specialitate, în cadrul secţiei Chirurgie Plastică. Pacienta a refuzat afirmând că va pleca la un spital din Baia Mare pentru a fi tratată acolo.

În data de 06.06.2019 după ce a fost la un cabinet medical din Baia Mare, unde nu i s-a extras corpul străin, pacienta a ajuns din nou la SJU Satu Mare fiind internată în secţia de Chirurgie Plastică. În aceiaşi zi i s-a extras corpul străin, iar câteva ore mai târziu a fost externată pentru ca pacienta să se poată prezenta la examenul de Bacalaureat”.

Ce spune familia pacientei

Reamintim faptul că unchiul tinerei povestește că – după circa două ore de așteptare – au fost trimiși la Spitalul Județean Baia Mare pe motiv că la UPU Satu Mare nu ar fi fost la acel moment un chirurg. Totul s-ar fi întâmplat în seara zilei de luni, 3 iunie 2019.

”Nepoatei mele, Maria B. din Botiz, în vârstă de 19 ani, ia intrat din greşeală un ac în burtă, în timp ce era întinsă în pat. Am dus-o la UPU Satu Mare, unde a intrat într-un cabinet şi am lăsat-o acolo. După două ore aflu că nu este medic chirug disponibil la UPU Satu Mare, astfel că nu are cine să-i scoată acul. Ca urmare ea a vorbit cu o colegă din Baia Mare şi s-a dus la spitalul de acolo, pentru că unitatea respectivă dispune de chirurg. Cum se poate întâmpla aşa ceva? Ce UPU este fără specialist chirurg? Nu puteau spune din start că nu este, să mergem în altă parte?”, a spus unchiul tinerei pentru Informația Zilei.

Fii primul care comentează! despre "Conducerea Spitalului Județean, despre tânăra cu ac în burtă: ”Nu era o urgență majoră”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Mărturia unei mămici salvate. La unii doctori se poate și fără pile și fără șpagă

Închide