DECIZIE. Trei noi puncte de trecere a frontierei în Satu Mare

România va deschide în week-end-ul 18 – 19 februarie trei noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria în județul Satu Mare, măsura făcând parte dintr-un program de traversare a frontierei româno-ungare pe legături rutiere transfrontaliere, construite cu finanţare europeană. Este vorba despre Peleş – Zajta, Bercu – Garbolc și Horea – Omboly.

Măsura vizează asigurarea folosirii acestor legături transfrontaliere cât mai amplu posibil în limitele permise de acordul între Guvernele României și Ungariei privind legăturile rutiere peste frontiera de stat, până la aderarea României la spațiul Schengen.

”Autoritățile centrale împreună cu autoritățile locale au stabilit un program intensificat de traversare a frontierei româno-ungare pe zece legături rutiere transfrontaliere, construite cu finanțare europeană, alocată în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră HU-RO 2007-2013. Măsura vizează asigurarea folosirii acestor legături transfrontaliere cât mai amplu posibil în limitele permise de cadrul juridic aplicabil, inclusiv Acordul între Guvernul României și Guvernul Ungariei privind legăturile rutiere peste frontiera de stat româno-ungară, până la aderarea României la spațiul Schengen, când trecerea peste frontieră pe aceste legături transfrontaliere va avea un regim permanent. În urma consultării dintre autoritățile române și ungare în domeniul controlului la frontieră s-a decis punerea în aplicare a acestei măsuri începând cu weekendul 18-19 februarie”, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Afacerilor Externe.

Reprezentanții MAE au susținut că vor fi examinate în continuare, în funcție de cerințe și de numărul de treceri a frontierei înregistrat, posibilitățile de deschidere suplimentară a legăturilor rutiere, cu respectarea cadrului juridic în vigoare.

 

Fii primul care comentează! despre "DECIZIE. Trei noi puncte de trecere a frontierei în Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre vama Petea
Când a ajuns în Petea a fost ARESTAT pe loc
Funcționar condamnat pentru abuz în serviciu, arestat în Vama Petea

Închide