DEMERS. Șoferii cer introducerea mai multor sensuri giratorii în municipiul Satu Mare

Tot mai mulți șoferi solicită introducerea unor noi sensuri giratorii în municipiul Satu Mare. Considerând astfel că traficul rutier va fi fluidizat.

Un grup de locatari din zona străzii Păuleștiului cere Comisiei pentru Siguranța Circulației Satu Mare construirea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Păulești – Amați- Ion Vidu din municipiul Satu Mare.

Vă redăm în continuare solicitarea concretă a locatarilor, în frunte cu Adrian Cozma – consilier județean.

”Este cunoscut faptul că strada Păulești a devenit un tronson de drum foarte aglomerat în ultimii ani, în special din momentul în care această stradă a fost reabilitată. Acest fapt a generat și creșterea vitezei de deplasare a conducătorilor auto și implicit, reprezentând și o cauză de producere a accidentelor rutiere destul de frecvente.

Construirea unui sens giratoriu ar avea un rol important în reducerea vitezei conducătorilor auto și de asemenea fluidizarea traficului. Participanții la trafic care intenționează să intre pe str. Păulești de pe străzile Amați și Ion Vidu întâmpină probleme din cauza traficului intens și se formează cozi, în special în orele de vârf.

Viteza de deplasare pe str. Păulești este mare uneori, cu mult pesţe limita legală. Consider că topografia locului și dimensiunile intersecției permit construirea acestui sens giratoriu.

Toate vehiculele care se apropie de intersecţie vor reduce viteza, reducând riscul accidentelor. Simultan, mai multe vehicule pot pătrunde, se pot deplasa si pot părăsi intersecţia. Prin amenajarea trecerilor pentru pietoni la distanță fată de intersectie fluența circulaţiei și se reduce riscul accidentelor”.

1 Comment on "DEMERS. Șoferii cer introducerea mai multor sensuri giratorii în municipiul Satu Mare"

  1. intradevar foarte necesar!!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
FOTOGALERIE. Oktoberfest la Satu Mare. Bere, mâncare și atmosferă germană

Închide