DEMOCRAȚIE?! Primăria Tășnad vrea să dea în judecată cetățenii prea critici pe Facebook

sursa foto: qz.com

Primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, a inițiat un demers pentru angajarea unui avocat care să apere Primăria și Consiliul Local Tășnad de cetățenii prea critici. În special, de cei care își exercită dreptul la opinie pe principalul site de socializare Facebook.

Demersul este unul cel puțin interesant, atât timp cât primarul, viceprimarul, administratorul public sau consilierii locali sunt persoane publice și sunt supuse – în mod automat – criticii contribuabililor. De asemenea, legislația din România nu prevede posibilitatea ca o autoritate publică – ca și persoană juridică – să se poată constitui parte civilă într-un proces de daune de imagine. Acest lucru îl pot face doar persoanele vizate, în mod individual, în cazul în care afirmațiile sunt vădit tendențioase.

Așadar, demersul este unul cel discutabil din perspectiva ecuației democratice. Jurisprudența românească (ca și țară cu pretenții europene) spune clar: ești persoană publică, te supui criticii publice.Fii primul care comentează! despre "DEMOCRAȚIE?! Primăria Tășnad vrea să dea în judecată cetățenii prea critici pe Facebook"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Tășnad
Amendat pentru postarea de pe Facebook
Judecătorii au decis! Poliția Locală nu poate pune ”pumnul în gura” localnicilor

Închide