REALITATE. Zeci de polițiști au fost cercetați disciplinar in Satu Mare. Peste o sută au fost felicitați

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, comisarul șef Sorin Stan, a precizat că în cursul anului trecut au fost declanșate mai multe proceduri disciplinare care au vizat zeci de polițiști.

Mai exact, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare  au fost efectuate 14 cercetări prealabile împotriva unor oameni ai legii. Mai mult, au fost aplicate 28 de atenționări la adresa unor polițiști.

Un purtător de uniformă s-a ales cu o mustrare scrisă, iar altul cu o diminuare a salariului. Alți șapte polițiști au intrat în comisiile de disciplină.

La polul opus, un număr de 15 cadre au fost avansate în gradul profesional următor înaintea expirării stagiului minim. Este vorba despre cinci ofițeri și zece agenți. De asemenea, un polițist a fost recompensat cu „Emblema de onoare a Poliției Române” și au fost adresate 127 felicitări scrise celor care s-au evidențiat în activitatea desfășurată.

De asemenea, din urmă vin un număr de 52 de tineri care au absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie ,,Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Aceștia au intrat, din noiembrie 2018, în rândurile polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Având în vedere necesitățile instituției raportate la activitatea operativă din zona de competență a Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, aceștia au fost repartizaţi la formaţiunile de ordine publică, rutieră și acțiuni speciale.

Fii primul care comentează! despre "REALITATE. Zeci de polițiști au fost cercetați disciplinar in Satu Mare. Peste o sută au fost felicitați"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO. Sătmăreni amendați pentru ”jigniri” adresate Poliției pe Facebook. Au parcat pe locul de handicap

Închide