DEZVĂLUIRI. Un consilier județean ACUZĂ ”un jaf nerușinat” la Apaserv

Consilierul județean Adrian Cozma acuză în termeni extrem de duri ceea ce numește ”hoția de pe spinarea sătmăreanului” de la Apaserv. Acesta dă Primăriei Satu Mare și un avertisment pentru a lua măsuri urgente.

Redăm în continuare comunicatul de presă.

”Sătmărenii plătesc în mod sigur cea mai scumpă apă şi probabil cea mai proastă din punct de vedere calitativ din tot Nord-Vestul României. Mai precis, sătmărenii plătesc 7,98 lei/metru cub, din care apa potabilă costă 4,27 lei/mc, iar canalizarea costă 3,71 lei/mc. Comparativ, în județul Maramureș se plătește 6,22 lei/mc, în Cluj Napoca – 6,72 lei/mc, în Sălaj – 6,72 lei/mc, în Bihor – 6,01 lei/mc. Apa este mai ieftină până şi în judeţul învecinat Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria, cu reşedinţa la Nyiregyhaza, unde se practică preţul de 7,18 lei/mc. Acest preţ extrem de ridicat nu are nici o justificare reală în costurile de producţie. De fapt, sătmărenii plătesc un preţ atât de mare pentru a acoperi salariile angajaţilor operatorului regional de apă Apaserv Satu Mare SA. O firmă mamut, cu o organigramă umflată pe criterii politice, cuprinzând peste 460 de posturi, plină de şefi mari, şefi şi şefuţi, care nu fac altceva decât să plimbe câteva hârtii dintr-un birou în altul. Şefii sunt mai mulţi decât cei care lucrează efectiv.

Potrivit unei statistici interne, peste 40% din preţul apei perceput sătmărenilor îl constituie plata salariilor angajaţilor Apaserv. Un procent revoltător, care nu are nimic de-a face cu normalitatea. Primii 50 de angajați din fruntea Apaserv câștiga în medie 5.000 de lei brut în fiecare lună. Iar cei mai bine zece plătiţi dintre ei câștigă în jur de 10.000 de lei! O adevărată hoţie pe spinarea sătmăreanului cinstit, care îşi plăteşte la zi consumul de apă. Din aceste motive, solicit în mod public Primăriei Municipiului Satu Mare, în calitate de acţionar majoritar al operatorului regional Apaserv Satu Mare SA, să ia măsuri pentru a stopa acest jaf neruşinat la adresa tuturor locuitorilor judeţului. O organigramă ajustată în funcţie de necesităţile reale ale societăţii Apaserv Satu Mare SA, din care să fie eliminaţi directorii şi şefii inutili, numiţi pe criterii politice, ar duce la o scădere importantă a preţului apei, lucru care ar fi extrem de benefic pentru toţi locuitorii judeţului Satu Mare. În caz contrar, mă văd obligat să mă adresez organelor de reglementare în domeniu, căci acest jaf organizat trebuie stopat cât mai curând”.

 

2 Comments on "DEZVĂLUIRI. Un consilier județean ACUZĂ ”un jaf nerușinat” la Apaserv"

  1. INCHIPUITIVA CA NU AM CANALIZARE DOAR GROAPA SEPTICA PE CARE O GOLESC MANUAL DEOARECE NU ARE ACCES VIDANGERA,SI TOTUSI IN FIECARE LUNA PLATESC CANALIZARE.
    CUI SA MA ADRESEZ

    View Comment
  2. De mai mult ori în această vară apa la robinet a fost MARO !!!! Am lăsat să curgă minute în șir, dar tot murdară era. Pe lângă faptul că Apaserv ne furnizează apă murdară, tot noi plătim facturile pentru apa care a curs zadarnic la robinet, pentru că tot nu se curăța.Acestea sînt serviciile Apaserv, pe bani mulți, adică banii noștri!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Cozma, Apaserv
Sătmărenii plătesc CEL MAI MARE preț la APĂ din nord-vestul României. Salarii URIAȘE la Apaserv

Închide