E OFICIAL! Ungaria pompează 216 milioane forinți într-o academie de fotbal în Satu Mare

sursa: Viktor Orban/Facebook

Este oficial! După modelul de la Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe, Guvernul Ungariei pompează 216 milioane de forinți, potrivit informațiilor PresaSM. Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial al Republicii Ungare. 

Viktor Orban crede în fotbalul sătmărean

Cu toată critica opoziției politice din Ungaria, care acuză o risipă de bani în proiecte transfrontaliere, premierul Viktor Orban pare decis să nu dea înapoi, iar Executivul maghiar a alocat deja 216 milioane de forinți.

Maghiarii vor să facă o academie de fotbal în județul Satu Mare, fără să se stabilească încă o locație exactă. Cert este faptul că academia de fotbal va purta numele de Partium. Viktor Orban se pare că dă o importanță deosebită acestei zone, după ce academii similare de fotbal au apărut în Slovacia, Ucraina și Serbia.

Emeric Ienei vine la Satu Mare

În acest sens, oficialii maghiari l-au contactat pe fostul tehnician Emeric Ienei. Fostul mare antrenor român a confirmat faptul că a fost contactat de autoritățile din țara vecină, dar nu și faptul că ar fi primit din partea lui Viktor Orban un post de consilier.

Orban și pasiunea pentru fotbal

Fost fotbalist semi-profesionist, Viktor Orban a avut în programul său de guvernare un loc special pentru fotbal. Relația premierului Ungariei cu fotbalul a fost descrisă și de publicațiile occidentale, care au ridicat semne de întrebare cu privire la construcția unor stadioane, cum este și cel din Felcsút, unde Orban a copilărit.

Jurnaliștii de la the Guardian au dedicat un articol cuprinzător pasiunii lui Orban pentru fotbal, pasiune care, spun britanicii, s-a transformat într-o adevărată obsesie. Încă de la primul mandat, Viktor Orban a precizat că dorește să promoveze fotbalul. A fost atacat de opoziție pentru construcțiile grandioase și pentru banii investiți în stadioanele moderne.

De celaltă parte, Orban a precizat că sportul îi poate ține departe pe copii de “pericolele lumii moderne”. Jurnaliștii britanici citează cifre care arată că după toate investițiile, interesul cetățenilor pentru a se înscrie la cluburile de fotbal rămâne unul scăzut.

1 Comment on "E OFICIAL! Ungaria pompează 216 milioane forinți într-o academie de fotbal în Satu Mare"

  1. Badea Gheorghe | aprilie 1, 2019 at 08:50 |

    Apoi dragilor, Szatmárnémeti e sătmarul nost, adică orașul! Dacă era vorba despre județ, scria clar Szatmár megye!
    În limba română se poate face această confuzie între oraș și județ, în maghiară nu prea …

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre fotbal, investiție, Ungaria
FOTO. Intervenție cu efective mărite a pompierilor la o fabrică din Satu Mare (EXERCIȚIU)

Închide