FOTO. Elevii din Satu Mare produc viziere pentru medici și asistente, în lupta cu COVID19

Echipa de robotică Perpetuum Mobile a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, la inițiativa echipei de robotică Star Tech de la Colegiul Național „Ioan Slavici”, alături de alte firme și asociații, intenționează să contribuie, cât mai repede posibil, la multiplicarea vizierelor atât de necesare cadrelor medicale sătmărene implicate în tratarea bolnavilor de COVID-19.

Vizierele sunt o protecție facială suplimentară în această situație de criză și vor fi donate cadrelor medicale din județ. Voluntarii își propune să distribuie cât mai multe viziere. Pentru a realiza acest lucru, face apel la toți cei care cred în țelul lor umanitar și care ar putea să îi ajute cu filament PLA și folii transparente.

În acest moment, echipa Perpetuum Mobile de la Colegiului Național „Mihai Eminescu” dispune de o imprimantă 3D, pe care o utilizează în limitele în care îi permite funcționalitatea. Mai multe imprimante 3D ar fi de un real folos (achiziție/închiriere), ar mări viteza de lucru și, implicit, vizierele ar ajunge cât mai repede și cât mai multe la cadrele medicale sătmărene. Orice formă de ajutor material și pecuniar în acest sens este binevenit.

Echipa Perpetuum Mobile se alătură celor 50 de echipe de robotică din țară, înscrise în competiția First Tech Challenge, promovată de Asociația Nație prin Educație, care contribuie prin imprimarea 3D a pieselor necesare în limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Pentru orice informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon 0740.012.536 sau la adresa de e-mail [email protected]

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Elevii din Satu Mare produc viziere pentru medici și asistente, în lupta cu COVID19"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Colegiul Național Mihai Eminescu
FOTO. Eleva din Satu Mare care a impresionat Ambasada Germaniei. Premiată de ambasador

Închide