Eroi, dar fără bani! Medicii nu au primit stimulentul de 2.500 lei pentru lupta COVID19


Medicii care intră în contact cu pacienții diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus nu au primit stimulentul de 2.500 de lei, promis de autorități. Într-o intervenție la Europa FM, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că motivul pentru care banii nu au ajuns la medici este legat de faptul că niciun spital din țară nu a trimis lista nominală. 

În luna aprilie, după ce mai multe cadre medicale și-au anunțat intenția de a demisiona, guvernanții au promis acordarea unui stimulentul de risc medicilor, personalului medico-sanitar, paramedical, dar şi cel auxiliar, implicat în transport, echipare, evaluare, diagnosticarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Cei care intră în contact cu pacienții diagnosticați pozitiv urmau să primească 2.500 de lei. Banii nu au ajuns la cadrele medicale, a recunoscut ministrul Sănătății, Nelu Tăratu, într-un interviu acordat Europa FM.

Ministrul a venit și cu clarificări. Practic, medicii nu și-au primit banii pentru că până acum niciun spital din țară nu a trimis lista nominală cu cei care ar urma să beneficieze de stimulentul de risc.

“N-am primit de la niciun spital. Așteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuții la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care să putem plăti, bonifica, acești oameni care au lucrat. Mai rămâne să știm și care sunt acești oameni. N-avem la nivel central de unde să știm”, a declarat pentru Europa FM ministrul Tătaru.

Ministrul Sănătății a arătat cu degetul către partidele politice spunând că, atâta timp cât managerii de spitale sunt angajați pe alte criterii decât cele legate de cele medicale sau managerialesituațiile de acest gen vor continua.

Iar Tătaru a mai reclamat o problemă. Angajați ar fi sesizat autoritățile centrale că pe liste ar figura și persoane care nu au dreptul la un astfel de stimulent.Fii primul care comentează! despre "Eroi, dar fără bani! Medicii nu au primit stimulentul de 2.500 lei pentru lupta COVID19"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, Ministerul Sănătății
USR critică Prefectura Satu Mare: Unde sunt sutele de mii de măști promise?!

Închide