EXCLUSIV. Povestea fetiței înecate la ștrand. Ce spune eroul care a salvat-o

Reporterii PresaSM.ro au stat de vorbă cu Marius Matei, asistentul medical în vârstă de 68 de ani, care i-a salvat viața micuței Angela, în vârstă de șase ani, care s-a înecat astăzi, în jurul orei 12.00, la ștrandul din Satu Mare.

Fetița a venit însoțită de către un unchi, care a scăpat-o din vedere. Fata s-a dus într-un bazin, iar în circumstanțe încă neelucidate s-a înecat. Norocul a făcut ca o altă fetiță s-a lovit de victimă, aflată pe fundul bazinului și a început să strige.

Au sărit imediat mai multe persoane și au adus victima la punctul de prim ajutor. Aici au intrat în ”funcțiune” mâinile fermecate ale lui Marius Matei. A salvat-o pe fată, care era în stop cardio-respirator. Pe când au ajuns ambulanțierii, fata era deja conștientă.

”A fost o fetiță, de șase ani, o cheamă R. Angela. Nu se știe exact cum, căci nu a văzut nimeni, a căzut în apă, apa este destul de adâncă, parcă 1,40 de metri. Ea nu a mai putut să iasă. Noroc că imediat a venit o altă fetiță pe acel canal și s-a împiedicat de ea. A început să țipe, să dea alarma, și oamenii mi-au adus-o. Sigur că a înghițit foarte multă apă, era fără puls, fără nimic. Am sărit imediat, i-am făcut masaj cardiac, plus ventilație. După aia, după două sau trei minute de resuscitare asiduă, fetița a început să verse la apă și a ieșit din ea foarte multă apă. Apoi a venit ambulanța și a luat-o”, a spus Marius Matei, pentru PresaSM.ro.

Marius Matei este un cadru medical cu o vastă experiență în domeniu. ”Am 68 de ani împliniți, am lucrat în Unitatea de Primire Urgență 19 ani, iar în total am 45 de ani în domeniul asistenței medicale”, a spus acesta.

Întrebat de reporterii PresaSM.ro ce sentimente îl încearcă, Marius Matei a spus că este foarte mulțumit că a reușit să salveze viața fetiței.

”Întotdeauna am fost un ambițios și nici aici. Nu vreau să pierd niciodată cursa pentru salvarea oamenilor. Mulțumirea mea personală este că am reușit să o resuscitez. Este cea mai mare bucurie”, a mai spus acesta.

Marius Matei nu a vrut să fie fotografiat sau filmat, spunând – cu o modestie ieșită din comun – că el și-a făcut doar datoria.

Fii primul care comentează! despre "EXCLUSIV. Povestea fetiței înecate la ștrand. Ce spune eroul care a salvat-o"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pompieri
EROU. O fetiță s-a înecat la ștrand în Satu Mare. Salvată de un sătmărean!

Închide