Familia unei minore care a născut, acuzații la adresa unor cadre din Spitalul Județean Satu Mare

Familia unei minore, în vârstă de 17 ani, au făcut acuzații destul de grave la o parte din angajații Secției de Obstretică a Spitalului Județean Satu Mare. Mai exact, minora s-ar fi plâns că ar fi fost jignită și lovită pentru faptul că ar fi fost panicată, trezindu-se singură în salon. Reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare susțin – pentru PresaSM – că nu se confirmă nimic, acuzând familia că ar fi agresat verbal personalul medical.

Minora, internată miercuri noaptea

Mama minorei, a precizat pentru PresaSM că totul a început miercuri noaptea, în jurul orei 01.00, atunci când fiica sa a fost dusă de urgență la Spitalul Județean Satu Mare. Minora a născut joi noaptea, în jurul orei 23.00, dar le-a povestit părinților (care nu au avut acces în spital din motive obiective) prin ce ar fi trecut.”Miercuri noaptea, la ora 01.00, am mers cu fata la Spitalul Județean. Fiica mea m-a sunat și mi-a spus că ar fi fost lovită peste picioare fiindcă s-ar fi zbătut în momentul în care o asistentă a încercat să pună aparatul pentru măsurarea contracțiilor. I s-a reproșat că de ce a făcut ce a făcut de la 15 ani. Apoi, i s-a dat un calmant și a fost lăsată nesupravegheată în salon, singură. Fata s-a ridicat din pat, dar din cauza amețelilor a căzut și s-a lovit. Apoi, a fost pusă să sară pe o minge medicinală și a căzut din nou. Nu consider că cineva trebuie să își bată joc de o fată doar pentru că a născut la 17 ani”, susține mama tinerei pentru PresaSM. 

Familia va depune plângere la Poliție

Mama minorei susține că a cerut inclusiv ajutorul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, care să intervină pe perioada în care fiica sa a fost internată. Polițiștii ar fi precizat că nu pot intra în Spitalul Județean din cauza restricțiilor, dar i-au spus femeii că are posibilitatea să depună plângere, iar oamenii legii vor face ulterior verificări în acest caz.

”Pentru că nu am mai știut la cine să apelez, când m-a sunat disperată fiica mea, am sunat la Poliție. Dar domnul de acolo mi-a spus că nu pot să intervină în spital, că sunt restricții. Mi-au spus să mergem la sediul Poliției și să depunem plângere, iar ei vor face verificări. Vom merge astăzi și vom depune o plângere”, a spus aceasta.

Verificări la Spitalul Județean Satu Mare

Reporterii PresaSM au luat legătura cu directorul de îngrijiri al Spitalului Județean Satu Mare, Raluca Tarba, care a explicat ce s-a întâmplat, din perspectiva personalului medical.

”Tot ce s-a spus este eronat. Aseară au început contracțiile, iar personalul medical a încercat să pună aparatura de monitorizare, dar minora a refuzat acest lucru. A semnat o declarație pe proprie răspundere în acest sens. În tot acest timp, familia a fost foarte recalcitrantă, au tot sunat pe telefonul fix și au înjurat și amenințat cadrele medicale. Medicul i-a prescris calmante, dar nu a fost lăsată singură în salon, nesupravegheată. Întradevăr, pentru că nu avea dilatație și avea dureri mari, pacienta a fost dusă la sală, dar ulterior au repornit2 Comments on "Familia unei minore care a născut, acuzații la adresa unor cadre din Spitalul Județean Satu Mare"

  1. stim cu totii cum se comporta unii medici la spitalul de urgență

    View Comment
  2. Știm cu toții cum se comportă unele persoane care vin la spital și se cred VIP-uri. Altceva nu știu numai să înjure, să amenințe, să cheme polița. Cei drept uneori și personalul medical ar trebui purificat că unii nu au nici cei 7 ani de acasă, vorbesc umilitor. În rest să urez 2 Mai liniștit.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO/VIDEO. Acțiuni masive de control ale Poliției în județul Satu Mare

Închide