Francisc Pall și Neta Iercoșan, comemorați la Carei


Vineri a fost depusă o coroană de flori la bustul marelui istoric Francisc Pall, de la a cărui moarte se împlinesc, în aceste zile, 24 de ani. Studiile primare și liceale le-a urmat la Liceul Vasile Lucaciu din Carei, unde în 1919 și-a susținut bacalaureatul.

Între 1919-1933 a urmat cursurile Facultății de Litere și Filozofie din Cluj. Fiind un student strălucit în ultimii ani de studiu la facultate a fost numit secretar și bibliotecar al Institutului de Istorie Universală și preparator universitar.

Între 1934-1936, în timp ce studia la Accademia di Romania din Roma, și-a susținut teza de doctorat cu tema Ciriaco d’Ancona e la Crociata contro i Turchi, în specialitatea istorie medie universală și bizantinologie. După 1936 a fost numit asistent universitar la Universitatea din Cluj iar în anul 1944 este numit conferențiar la aceeași universitate.

Titlul de profesor universitar l-a primit în 1962. În 1972 a primit titlul de profesor emerit. Bustul lui Francisc Pall se afla in curtea Bisericii greco-catolice Sf. Andrei din Carei.

Tot vineri, a fost depusă o coroană de flori la mormântul profesorului dr. Neta Iercoșan, fost director al Muzeului Orășenesc Carei, de la a cărui moarte se împlinesc 17 ani. Neta Iercoșan a fost unul dintre cei mai apreciați oameni de cultură din Carei.
comemorare Neta Iercosan la CareiFii primul care comentează! despre "Francisc Pall și Neta Iercoșan, comemorați la Carei"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Carei
Festivalului Regional de Teatru pentru Tineri „Serile Teatrului Tânăr” și-a DESCHIS porțile (FOTO)

Închide