Fără PRECEDENT. Poliția Satu Mare, criză de experiență. Au plecat ofițeri cu ”state vechi”

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție, comisarul șef sorin Daniel Stan, a recunoscut faptul că după pensionarea unor ofițeri cu vechime s-a pierdut mult la capitolul experiență. De exemplu, a plecat șeful Serviciului Investigații Criminale, Marius Gânță, un profesionist recunoscut. Alături de aceste au plecat peste 20 de ofițeri și subofițeri cu experiență.

Sorin Daniel Stan a precizat că cei de la ”Resurse Umane” au concluzionat că ar fi cea mai mare dinamică din ultimii 25 de ani, în ceea ce privește plecările și intrările în Poliția Satu Mare.

Cu toate acestea, Dorin Daniel Stan spune că situația se va remedia din mers, mai ales că au mai rămas ofițeri și subofițeri cu experiență.

”Trebuie să avem răbdare. Dar infractorii și situația operativă nu au răbdare. Trebuie din mers să ne adaptăm. Cei de la Resursse Umane spuneau că este cea mai mare dinamică din interiorul Inspectoratului. Da, este adevărat. Din mers încercăm să ne reconstruim echipa, astfel încât să nu suferim pe zona operativă”, a spus Sorin Daniel Stan.

De asemenea, se încearcă compensarea crizei de personal – organigrama este acoperită doar la 80% – prin colaborarea cu Poliția Locală.

”Vrem să aducem în stradă un număr mai mare de polițiști, având în vedere deficitul mare cu care noi ne confruntăm, aportul Poliției Locale pentru noie ste unul foarte bine venit și bine primit. Încercăm să ducem cât mai multe forțe în stradă”, a mai spus inspectorul șef.

Fii primul care comentează! despre "Fără PRECEDENT. Poliția Satu Mare, criză de experiență. Au plecat ofițeri cu ”state vechi”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Descinderi la Turulung
FOTO&VIDEO. Descinderi masive într-un cuib infracțional din județ. Zeci de polițiști și jandarmi

Închide