Fast-food și supermarket din Satu Mare, amendate de DSVSA. Și producători din piețe au primit avertismente


Un fast-food și un supermarket din municipiul Satu Mare au fost amendate de DSVSA în urma controalelor. Inspectorii au fost și în piețele agro-alimentare, iar nouă producători au primit avertizări după ce nu au ținut cont de normele care privesc siguranța alimentară. 

Unsprezece sancțiuni, din care două amenzi, au fost date de cei de la DSVSA în urma controalelor săptămânale. Pe lista celor care nu au respectat normele de siguranță a alimentelor se numără un supermarket, dar și un fast-food din Satu Mare. Inspectorii au descoperit nereguli și în piețe, astfel, mai mulți producători particulari s-au ales cu avertismente.

“În această perioadă au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, din care – 2 amenzi contravenționale în valoare de 2.400 lei, – 1.200 lei – 1 supermarket  și  1.200 lei – 1 Fast -Food din Satu – Mare, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, privind condițiile de depozitare a produselor alimentare și 9 avertismente  – 9 producători particulari, din Piețele Agroalimentare din localitățile, Satu – Mare – 4, Carei – 3, – Negrești Oaș – 2, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor”, se arată într-un comunicat al DSVSA.

Zeci de kilograme de produse au fost reținute și la vamă, după care au fost incinerate.

“În urma controalelor efectuate, împreună cu Poliția de Frontieră și Biroul Vamal de la P.I.F Halmeu, a fost supusă reținerii/sechestrului oficial și confiscată cantitatea de 41,5 Kg produse și specialități alimentare de origine animală, în valoare de 1.372 lei. Produsele sigilate, au fost dirijate către o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitare veterinar și pentru siguranța alimentelor,  pentru incinerare”, mai spun cei de la DSVSA.1 Comment on "Fast-food și supermarket din Satu Mare, amendate de DSVSA. Și producători din piețe au primit avertismente"

  1. Aș dori să știu, în asemenea cazuri, când se distrug(incinereaza,se stropesc cu detergenți…etc) de ce nu se distribuie aceste alimente la gradinile zoo??? Acolo tot timpul este nevoie de hrană!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre DSVSA
Avertizarea DSVSA. La ce trebuie să fim atenți atunci când comandăm online alimente

Închide