FOTO. Atenție la paginile false! Clienții Flanco, vizați de o înșelătorie online

Clienții Flanco sunt vizați de o campanie de înșelătorie online. O pagină cu numele companiei a fost creată pe Facebook, iar utilizatorii sunt îndemnați să distribuie postările, dacă vor să câștige o mașină de spălat. 

Clienții Flanco sunt vizați de o campanie de înșelătorie online. Experții de la CERT-RO trag un semnal de alarmă cu privire la o nouă pagină creată pe Facebook în numele companiei Flanco. Potrivit postării, internauții sunt obligați să aprecieze mai multe pagini, dar și să distribuie postarea de pe pagina Flanco Ro și să își eticheteze prietenii.

“CONCURS cu ocazia deschiderii noii pagini de facebook FLANCO ROMANIA ‼️ PREMIU: Masina de Spălat SIEMENS, Clasa A++ economa si incapatoare. Ce trebuie să faci: Like la pagina TABO (obligatoriu), Distribuiti această postare(sa fie publica), Etichetează macar un prieten in postare, Cine distribuie in grupuri si eticheteaza mai multe persoane are sanse duble/triple de castig !,” este mesajul postat pe pagina falsă.

Un concurs similar a fost postat și cu privire la posibilitatea de câștigare a unui frigider.

Experții în securitate cibernetică: Raportați astfel de pagini!

Cei de la CERT-RO spun că astfel de pagini, care se folosesc de numele unor companii importante, sunt create, iar după ce adună suficiente aprecieri, își schimbă pur și simplu numele.

“Atenție la paginile false, care copiază identitatea vizuală a companiilor cu un brand cunoscut! Este o metodă relativ simplă și eficientă de a crește artificial audiența unei pagini, care ulterior își poate schimba detaliile de identificare și natura activitătții. Pagina de Facebook care promovează tentativa de fraudă (Flanco RO) are un număr suspect de redus de aprecieri din partea utilizatorilor, indiciu care ar trebui să vă alerteze că nu sunteți pe canalul oficial de social media. Mai mult, fiecare post promovează un concurs diferit, care îndeamnă utilizatorii să aprecieze și să distribuie printre prieteni diferite alte pagini de Facebook,” spun cei de la CERT-RO.

Experții în securitate cibernetică îi îndeamnă pe internauți să raporteze astfel de pagini și mai ales să evite dă ofere date personal în campanii promoționale sau concursuri care nu sunt promovate pe paginile oficiale verificate.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Atenție la paginile false! Clienții Flanco, vizați de o înșelătorie online"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre înșelăciune
Avertizare pentru utilizatorii WhatsApp: Mare atenție la așa-zisele concursuri sau promoții!

Închide