FOTO. Baruri deschise în municipiul Satu Mare. Cu clienți din rândul oamenilor de afaceri, polițiști și alți băieți deștepți


Carantina în municipiul Satu Mare pare să se aplice pentru oamenii de rând, nu și pentru băieții deștepți. Există baruri și complexe sportive deschise fără nicio problemă, în care clienții sunt inclusiv polițiști, ofițeri de la diferite alte structuri de forță, șefi de instituții publice, demnitari și oameni de afaceri potenți financiari.

Astfel de baruri deschise sunt și în zona ștrandului, Bercu Roșu, spre exemplu, acolo unde aproape seară de seară este ”activitate” și voie bună. Mai mult, sunt deschise publicului larg spații închise de sport, cu toate că se încalcă dispozițiile impuse de ordinul de intrare în carantină a municipiului Satu Mare.

Informația este cunoscută la nivelul instituțiilor care ar trebui să vegheze la respectarea prevederilor legale în municipiul Satu Mare, dar se pare că unii nu prea au interesul să o și aplice.


ACTUALIZARE 1: Poliția Satu Mare s-a autosesizat și a făcut astăzi un control la una dintre locații. Din câte se pare, o parte din cei care joacă tenis la baza sportivă sunt legitimați la Federația Română de Tenis, astfel încât ar fi acoperiți legal, invocând articolul din ordinul de carantinare: ”Activitățile de pregătire fizică a sportivilor profesioniști, legitimați și/sau de performanță în spații deschise și/sau închise se realizează cu respectarea regulilor de protecție sanitară și distanțare între participanți”.

Urmează să se clarifice și dacă barul este deschis legal sau nu. Reprezentanții localului neagă că s-ar fi făcut chefuri.

ACTUALIZARE 2: Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, s-a luat măsura sancționării contravenționale a adminstratorului, respectiv s-a suspendat activitatea barului.

Activitatea terenurilor de sport este încă în analiză, întrucât administratorul deține documente justificative din partea Federației Române de Tenis. La clubul respectiv există 142 de persoane legitimate, potrivit administratorului.

FOTO. Clienți unul și unul, parcare plină

Le reamintim autorităților din municipiul Satu Mare dispozițiile ordinului semnat de către șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, prin care municipiul reședință de județ intră în carantină:

”În zona carantinată, se interzic următoarele activități:

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nonalcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul și/sau exteriorul clădirilor. Se permite comercializarea produselor doar în sistem “take-away” (la pachet) și/sau catering;

(…) Toate activitățile și competițiile sportive individuale sau colective care se desfășoară în spații  închise sau deschise, cu excepția celor profesioniste organizate de federațiile de profil”.

Dacă e lege, să fie pentru toți!9 Comments on "FOTO. Baruri deschise în municipiul Satu Mare. Cu clienți din rândul oamenilor de afaceri, polițiști și alți băieți deștepți"

 1. Marcel Tent | noiembrie 27, 2020 at 10:38 |

  pentru unii clienți nu există nici lege, nici reguli,nici morală.

  View Comment
 2. Nu era si domn prefect intre ei? Apropo cum mai sta cu stavilirea combaterii bolilor

  View Comment
 3. Că de obicei primii care încalcă legea sunt cei care trebuie să verifice respectarea ei

  View Comment
 4. No asta Da articol !
  Tupeu tată !

  View Comment
 5. Lucian Roca | noiembrie 27, 2020 at 18:51 |

  Poliția să își facă datoria.Dar nu poate pentru că toți sunt din poliție sau alte (partide politice) asocieri. Aș că corbul la corb nu își scoate ochiul. Toți sunt pe o mînă. Ce performanțe au la tenis ? 2-3-4 litri de vin bere sau palincă ? Se urcă beți la volan

  View Comment
 6. Lucian Roca | noiembrie 27, 2020 at 19:06 |

  Pe 6 am să votez pe cel ce are curajul să oprească acest fenomen. Deci pe nimeni. Toată clasa politică din SM este aservită clanurilor și polticienlori și nu in ultimul rând polițiștilor care acuma fac legea. O lege pe care o fac cum vor ( interesele,interpolii, politicienii) Nu are nici un politician sânge în instalațiile să oprească asta. SM oraș fără lege

  View Comment
 7. Și pe strada unde este sala de scrimă acolo este pariuri sportive și acolo vin băieți cu bani joca și la aparate dar cu ușa închisă și acolo un control dacă se poate

  View Comment
 8. Pe colț la Amazon zici ?

  View Comment
 9. Si când vin în control si în Botiz la toate barurile, mai ales la RIO Caffe?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre carantină, coronavirus Satu Mare
COVID Satu Mare: 158 de cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore. Scade incidența de infectări

Închide