FOTO. Casa inteligentă, opera unor elevi din Satu Mare. Talent și inovație

Elevii de Colegiul Național ”Ioan Slavici” au creat propriul lor model de casă inteligentă, cu care au făcut senzație la o competiție națională de profil. Semn că tinerii din Satu Mare sunt talentați și merită să fie apreciați. 

[email protected] este clubul de internet of things pentru elevi de clasa a X-a, specializarea matematică-informatică, creat și facilitat de Kabai Timea, profesoară de informatică la Colegiul Naţional „Ioan Slavici” din Satu Mare.

Timp de 6 luni elevii s-au documentat despre Internet of Things și case inteligente, și au învățat să programeze cu Arduino pentru a crea propriile lor produse bazate pe senzori pentru casă.

Au creat un model de casă inteligentă, iar împreună cu aplicaţia lor care coordonează senzorii din casă, SmartHouse, au obţinut locul III la secţiunea Roboţi, la etapa națională a Olimpiadei de Creativitate Ştiinţifică, care s-a desfășurat în luna iunie 2019, la Suceava.

Mai mult, casa a fost vedeta evenimentului de tip „porți deschise” organizat de Colegiu pentru elevii de gimnaziu din Satu Mare, care s-au putut juca cu această aplicație practică a informaticii pe care o învață la școală.

Miruna Pop, elevă în echipa [email protected]: „Pentru mine proiectul a reprezentat o poartă dinspre laboratorul de informatică către practică, ajutându-mă să mă apropii tot mai mult de domeniul preferat, să învăț despre acesta și să încep să îl înțeleg. În urma acestei experiențe am avut parte și de alte beneficii, precum munca în echipă, importanța organizării, a responsabilității și a colegialității și, de asemenea, munca cot la cot cu un profesor implicat.”

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Casa inteligentă, opera unor elevi din Satu Mare. Talent și inovație"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Colegiul Național Ioan Slavici, elevi, informatică, inovație
INOVAȚIE. Cursuri predate prin realitate virtuală într-un liceu din Satu Mare

Închide