FOTO. Clădirea simbol a Poștei Române, condamnată la demolare. Statul își bate joc

„Pe când preconizează CN Poșta Română alocarea de fonduri în vederea reabilitării clădirii Oficiului Poștal nr.1 Satu Mare? Ce măsuri vor fi luate în vederea stopării degradării imobilului?” – au fost întrebările adresate de către deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lóránd-Bálint, ministrului comunicațiilor și societății informaționale, Petru Bogdan Cojocaru.

Au trecut patru ani de când, fostul deputat parlamentar, actualul primar al reședinței de județ, Gabor Kereskenyi, a aderesat aceeași întrebare conducerii Companiei Naționale Poșta Română, solicitând reabilitarea clădirii. Drept răspuns a fost constituirea unei comisii pentru a stabili starea tehnică a clădirii, urmată de alocarea de fonduri pentru expertizarea, proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a imobilului.

„Au trecut patru ani fără nici un rezultat, clădirea se află în continuare într-o stare avansată de degradare, iar conducerea CN Poșta Română asistă impasibil la distrugerea a unui imobil aflat în patrimoniul național” – a menționat în scrisoare Magyar Lóránd.

Sătmărenii își amintesc că „Palatul Poștei” era o bijuterie arhitecturală, una din cele mai frumoase clădiri din oraș. Din păcate, CN Poșta Română nu a investit nimic în ultimii 25 de ani, acum imobilul este un pericol pentru trecători, dar și pentru angajații Oficiului Poștal nr.1.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Clădirea simbol a Poștei Române, condamnată la demolare. Statul își bate joc"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
FOTO. Clădirea rușinii, de pe Ștefan cel Mare, a intrat în reabilitare. După ani întregi

Închide