FOTO. Companie din Satu Mare, în lupta cu COVID-19. Echipamente de protecție speciale, făcute chiar la noi în județ

O companie din Satu Mare se alătură luptei împotriva COVID-19 și va produce echipamente de protecție pentru medici. Cei de la Gustav Living au reușit să creeze combinezoane impermeabile și halate dintr-un material special, iar acum așteaptă acreditarea din partea ACTTM. Echipamentele de protecție sunt impermeabile, cu o substanță activă și suportă 25 de cicluri de spălare, la 95 de grade Celsius. 

Compania Gustav Living din Satu Mare, care produce în general tapițerie premium și saltele, s-a lansat în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și vrea să vină în sprijinul cadrelor medicale care se află în linia întâi. Astfel, încă de la declararea stării de urgență, compania și-a implicat imprimantele 3D din dotare pentru a crea componente de ventilatoare, atât de necesare pacienților infectați cu COVID-19.

“Nu am putut sta deoparte, fiind mereu vârf de lance în ceea ce privește dezvoltarea continua, așa că ne-am dorit să fim cât mai implicați […] Din momentul declarării stării de urgență, echipa Gustav Living s-a implicat în proiectele open source cu flota de imprimante 3D existente în dotarea fabricii de producție, în vederea creării de componente pentru ventilatoare. În momentul actual implementăm diferite teste de rezistență, precum și diferite materiale pentru a realiza componente optime și funcționale. Calibrăm cele 45 de imprimante 3D din flotă pentru a maximiza viteza lor în concordanță cu un produs finit fără probleme”, precizează directorul general al Gustav Living, Dan Bodescu, pentru PresaSM.

În plus, cei de la Gustav Living au reușit să producă niște combinezoane și halate din materiale certificate care vor proteja medicii de noul coronavirus. Echipamentele de protecție sunt speciale, tratate cu o substanță activă care le oferă protecție în fața virușilor și a bacteriilor. Compania așteaptă acuma acreditarea din partea ACTTM, iar combinezoanele și halatele vor putea fi refolosite permițând 25 de spălări, la temperaturi de 95 de grade Celsius.

“De asemenea, am reușit să creăm combinezoane impermeabile și halate din materiale certificate anti-Coronavirus. Specialitatea materialului permite 25 de spălări la 95 de grade, timp în care substanța activă – zinc piritionat, oferă în continuare aceeași protecție împotriva virușilor și bacteriilor. Combinezonul nostru anti-Coronavirus este în curs de acreditare de către ACTTM,  respectând cerințele necesare atât în modul în care am cusut echipamentele de protecție, cât și atributele necesare materialelor încorporate la producerea combinezonului. Am reușit să aducem pe piața din România un material cu totul deosebit, care să protejeze cu adevărat cadrele medicale aflate în linia întâi, atât de expuse la noul virus Covid 19. Este modul nostru de a contribui la acest efort, păstrând conceptul brandului Gustav Living, de a realiza produse la cea mai înaltă calitate, execuție și, în acest caz, cea mai înalta protecție oferită de materialele specificate”, explică directorul Dan Bodescu pentru PresaSM.

Sătmărenii de la Gustav Living vor să mulțumească furnizorilor de pe plan extern care au înțeles situația critică prin care trece personalul medical din țara noastră.

“Nu am fi reușit să realizăm acest lucru fără ajutorul furnizorilor noștri de pe plan extern, care au înțeles situația critică prin care trece personalul medical din România”, a declarat Dan Bodescu, directorul general al companiei.

Produsele sunt disponibile pe www.gustavliving.ro


Fii primul care comentează! despre "FOTO. Companie din Satu Mare, în lupta cu COVID-19. Echipamente de protecție speciale, făcute chiar la noi în județ"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, coronavirus Satu Mare, Gustav Living
COVID-19 Satu Mare: Numărul sătmărenilor infectați cu noul coronavirus ajunge la 30

Închide