FOTO. Cozile de la PTF Petea, din cauza Poliției Ungare. COD ROȘU în vămi

Ca urmare a faptului că, pe teritoriul Ungariei, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat în perioada 08.06.2019, ora 23.00 (ora României) – 10.06.2019, ora 23.00 (ora României), în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria.

De altfel, avem COD ROȘU pentru TIR-uri la Punctul de Trecere al Frontierei de la Petea, fiind înregistrate cozi kilometrice încă de luni.  Din păcate, se lucrează pe o singură arteră, atât pe sensul de ieșire cât și pe cel de intrare. Și asta pentru că Poliția Ungară nu alocă mai mult personal.  

”La frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autoritățile ungare”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

De la ridicarea restricțiilor (începând din data de 10.06.2019, ora 23.00, ora României), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de 4.000 automarfare, din care aproximativ 2.800 numai pe sensul de ieşire din ţară.

”Menţionăm că timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar, de polițiștii de frontieră români, se păstrează în media de 2-3 minute/camion. A fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel în P.T.F. Nădlac II sunt deschise patru fluxuri de control, la P.T.F. Borş trei, iar la P.T.F. Vărşand două fluxuri. Menţionam faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare”, mai spun polițiștii de frontieră.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Cozile de la PTF Petea, din cauza Poliției Ungare. COD ROȘU în vămi"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția de Frontieră
FOTO. Cod roșu la vama Petea. Peste 200 de minute de așteptare

Închide