FOTO. Cum va arăta pasarela pietonală de la Crinul! Va fi impresionantă

Reporterii PresaSM au intrat în posesia proiectului privind modernizarea pistei de bicicliști de pe Podul Golescu și construirea unui pasaj suprateran pentru pietoni și bicicliști în intersecția Crinul. Se propune amenajarea unui pasaj suprateran destinat distribuirii fluxului pietonilor și cicliștilor, cu acces în toate direcțiile de circulație ale intersecției vizate.

Pasajul suprateran se propune prin realizarea unei compoziții de platforme concentrice, cu structură metalică, potrivit documentului obținut de PresaSM. Platforma va fi dotată cu lifturi ce deservesc accesul și tranzitul persoanelor cu dizabilități din toate punctele orientative ale intersecției.

Se prevăd mici gradene ce simulează incinta unui teatru de vară/spațiu public de desfășurare a unor evenimente sociale, culturale, expuneri, proiecții digitale, etc. Se va efectua un sistem de iluminat al pasajului cu tehnologii noi, eficiente energetic și se va asigura scurgerea apelor pluviale. De asemenea, pentru a urca pe inelul central al pasarelei există posiblitatea accesării cu ajutorul a patru elevatoare pentru transportul persoanelor cu dizabilități la partea superioară a pasarelei

Fondurile necesare vor fi asigurate prin Agenția de Dezvoltare Nord-Vest, în baza Programul Operațional Regional 2014-2020. Concret, ADR Nord-Vest a declarat în 2017 ”conforme și admisibile” Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Astfel, Primăria Satu Mare va beneficia de o finanțare în valoare de 26,8 milioane de euro pentru proiecte ce vor fi implementate în 2018-2020.

1 Comment on "FOTO. Cum va arăta pasarela pietonală de la Crinul! Va fi impresionantă"

  1. virtual, ca si celelalte proiecte!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
VIDEO. “Buget-killer” pentru autoritățile locale. Primarul Kereskényi a cerut sprijin parlamentar

Închide