FOTO/VIDEO. Desfășurare de forțe la mall-ul Nepi. Pompieri și polițiști la Shopping City

Desfășurare de forțe la Satu Mare Shopping City. Mai multe echipaje de pompieri, polițiști și ambulanțieri au ajuns în zona mall-ului. Potrivit informațiilor PresaSm, este vorba despre un exercițiu coordonat de cei de la ISU “Someș” Satu Mare.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, polițiști și ambulanțieri au fost prezente la Satu Mare Shopping City. Potrivit informațiilor PresaSm este vorba despre un exercițiu coordonat de cei de la ISU Someș, menit să testeze capacitatea de reacție a unităților în cazul unui incident cu victime multiple. Potrivit scenariului, pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu, urmat de prăbușirea unei construcții, totul într-o zonă aglomerată, rezultând victime multiple.

Periodic, Inspectoratul pentru Situații de Urgență organizează simulări pentru testarea capacităților de reacție în caz de incidente în zone aglomerate.

Pompierii sătmăreni, polițiștii și ambulanțierii au mai fost implicați în astfel de exerciții.

Recent, la Negrești, pompierii s-au confruntat cu un alt scenariu, unul în care au fost nevoiți să intervină pe timp de noapte la o explozie la o stație de alimentare. Un scenariu similar, pe timp de zi, s-a derulate și la Carei. Atunci, scenariul prevedea o explozie la o fabrică.

În primăvara anului trecut, alături de voluntarii de la Crucea Roșie, forțele ISU Satu Mare și-au testat capacitatea de reacție în cazul unei explozii urmate de incendiu la un centru comercial aglomerat.

Alte simulări importante au vizat Aeroportul Satu Mare.

Iar pompierii sătmăreni au participat și la exercițiile de amploare organizate de cei de la IGSU. În toamna anului trecut, pompierii sătmăreni au răspuns apelului de a participa la acțiunile din București, ca urmare a producerii unui cutremur de proporții.

2 Comments on "FOTO/VIDEO. Desfășurare de forțe la mall-ul Nepi. Pompieri și polițiști la Shopping City"

  1. Oare asa s-ar misca in conditii reale , cu parcarea plina ? Nu-mi vine sa cred, e golita parcarea pentru conditiile reale ?

    View Comment
  2. Daca vroiau simulare cu adevarat nu goleau parcarea… Asa e fix degeaba… Pierdere de timp si bani aruncati pe geam. In conditii Reale nu intra in parcare ever cu masinile Mari iar cu furtunurile printre masini nici atata..

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ISU Satu Mare, pompieri
Pompierii pregătesc exerciții în premieră pentru Satu Mare. Așteptați toți sătmărenii

Închide