FOTO. În plin scandal de molestare a unei minore, autoritățile se țin de delegații

O delegație zâmbitoare, cu toate că o anchetă penală este în plină desfășurare

Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare a deschis o anchetă penală la Centrul de Plasament „Floare de Colț” din Halmeu, după ce o minoră, în vârstă de 14 ani, le-a povestit medicilor de la Spitalul Județean Satu Mare că ar fi fost molestată de către un bărbat, angajat al centrului.

Ei bine, în tot acest context, o delegație a Consiliului Județean Satu Mare, în frunte cu președintele Pataki Csaba și secretarul județului Mihaela Crasnai, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, Mariana Dragoș, respectiv conducerea Centrului de Plasament „Floare de Colț”, se află într-o delegație în Germania. De parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Satu Mare, șters între timp de pe pagina de Facebook, comunitatea Evanghelică din Hilbeck-Germania, a găzduit timp de două săptămâni un grup de 20 de tineri din Halmeu, printre care și 8 copii din Centrul de Plasament „Floare de Colț” din localitate.Reamintim faptul că un caz de posibilă hărțuire sexuală a ieșit la iveală în urmă cu aproximativ două săptămâni, atunci când o beneficiară minoră, în vârstă de 14 ani, al unei case de tip familial le-a povestit medicilor de la Spitalul Județean Satu Mare că ar fi fost molestată de un bărbat, informează obiectiv-sm.ro

Tânăra este de la Casa de tip Familial din Halmeu și a ajuns în 30 iulie la spital cu simptome ce indicau o posibilă pneumonie. În timpul consultație, grație și amabilității cadrelor medicale, fetița s-a deschis și ar fi prins curaj și le-ar fi spus acestora că ar fi fost molestată de către un bărbat. Personalul medical nu a rămas nepăsător la povestea fetei și a anunțat poliția, care a deschis o anchetă în acest sens.

Acum polițiștii încearcă să stabilească dacă cele povestite de fată sunt reale și dacă mai sunt și alte fete care ar fi avut parte de același ”tratament” și din partea altora.


Nota redacției: Când au văzut că jurnaliștii de la obiectiv-sm.ro au aflat de cazul de la Halmeu, cei de la Consiliul Județean au șters comunicatul de pe Facebook. Dar nu înainte ca jurnaliștii de la satmareanul.net să fie pe fază și să îl salveze. 3 Comments on "FOTO. În plin scandal de molestare a unei minore, autoritățile se țin de delegații"

 1. și cîte și cîte vor afla dacă vor cerceta mai cu grijă și mai pe ascuns de acest centru.

  View Comment
 2. Daca politia nu a comfirmat fapteke abuxului de ce trebuie umfflate articolul?? Totus vorbim de o ibstitutie de satat, si de niste copii care sunt crescuti frumos!

  View Comment
 3. se putea ca si jud satu mare sa nu aiba si el bube in cap,vai de bietii copii fara mama si tata .
  l

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
FOTOGALERIE. În ce-și transformă oșenii vilele impunătoare. Alternativă la abandon

Închide