FOTO. Povestea sătmăreanului care doarme printre morminte, uitat de familie!


Reporterii PresaSM au aflat povestea sătmăreanului V. George, cel care trăiește printre morminte, în cimitirul de pe strada Amațului. Sătmăreanul are patru copii, care locuiesc în blocurile de pe strada Ostrovului.

Cu toate că reprezentanții Direcției de Asistență Socială Satu Mare s-au dus la fața locului și i-au oferit serviciile Adăpostului de Noapte din municipiul Satu Mare, bărbatul a refuzat. Mai mult, acesta a stat o perioadă și în Centrul multifuncțional din comuna Tinca, județul Bihor.

V. George s-a atașat, pur și simplu, de traiul printre locurile de veci și preferă să stea sub cerul liber.

”Din păcate, nu putem face nimic pentru acest bărbat, fiindcă refuză tot ce îi oferim. Împotriva voinței omului, care are discernământ, nu putem să intervenim”, a spus, pentru PresaSM, director Direcției de Asistență Socială (DAS) Satu Mare, Adrian Bălaj.

Semnalul de alarmă a fost tras de către designerul sătmărean Cosmin Mureșan, cel care a făcut apel la autorități și la politicieni în speranța că asistații social care își fac veacul în cimitirul de pe strada Amațiului vor putea fi ajutați. Cosmin Mureșan speră ca măcar acum, când pandemia ne-a arăta cât suntem de vulnerabili, se vor găsi soluții pentru decente pentru oamenii străzii care au ajuns locatari vii printre cripte.

Pe pagina sa de Facebook, designerul sătmărean Cosmin Mureșan a postat mai multe imagini din cimitirul de pe strada Amațului, în speranța că, de această dată, se vor găsi soluții decente pentru oamenii străzii care au ajuns să trăiască printre locurile de vecin. Mureșan speră că acutala epidemie a sensibilizat nu doar autoritățile, ci și politicienii și promite că îi va vota pe cei care vor veni cu soluții. În schimb, până la reacția autorităților, designerul are încredere că primii care vor sări în ajutorul celor două persoane care trăiesc în cimitir vor fi chiar locuitorii orașului.

 Fii primul care comentează! despre "FOTO. Povestea sătmăreanului care doarme printre morminte, uitat de familie!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Administrația Domeniului Public, cimitire
FOTO. Locatarii vii din cimitir. Apel către autorități și cetățeni: “Nu e moral, nu e decent sau uman”

Închide