FOTO. Samsarii imobiliari vor să blocheze proiectul unui bazin de înot în centrul municipiului Satu Mare


Samsarii imobiliari din Satu Mare au pus ochii pe un teren valoros din municipiul Satu Mare și vor să pună mâna prin metoda deja patentată. Samsarii se folosesc de un bătrân de 72 de ani, care solicită despăgubiri pentru un teren pe care statul nu l-a putut retroceda în natură.

O metodă deja patentată

Metoda a mai fost folosită de samsari pentru a pune mâna pe terenurile aparținând Primăriei Satu Mare pe care s-a construit o parte din mall-ul Nepi sau ar fi trebuit să se construiască restaurantul McDonald`s.

Un sătmărean, în vârstă de 72 de ani, încearcă să obțină de mai bine de zece ani despăgubiri pentru un teren pe care statul nu a putut să îl restituie în natură. Purtat pe drumuri de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), sătmăreanul a devenit o țintă pentru samsarii imobiliari din Satu Mare.

Un samsar imobiliar, cunoscut în Satu Mare și cu vechi antecedente, se folosește acum de bătrân pentru a pune mâna pe un teren extrem de valoros din plin centrul orașului.

Cine mai crede în coincidențe?!

După 11 ani în care bărbatul a cerut despăgubiri în bani de la ANRP, brusc s-a ”răzgândit” și a cerut Primăriei Satu Mare un teren aflat în Piața Romană, vizavi de Administrația Finanțelor Publice Satu Mare.

”Întâmplător”, solicitarea a fost făcută după ce Primăria a inclus acest teren pe lista posibilelor locații pentru viitorul bazin de înot, ce va fi construit cu finanțare de la Ministrul Dezvoltării.

Este interesant cum samsarii imobiliari au acces la informații atât de importante, multe care nu sunt publice. Iar mai apoi încearcă să constrângă autoritățile să plătească despăgubiri importante. Poate și din această cauză multe proiecte au fost blocate în municipiul Satu Mare.

Calcule, calcule…samsarii nu se lasă

Aflat în plin centrul orașului, terenul de 4,847 mp este cu siguranță mai valoros decât terenul de 4.351 mp de pe str. Bradului, pe care bătrânul l-a revendicat.

Conform unor estimări ale agenților imobiliari, în zona Piața Romană un mp valorează 100 euro, deci întreg terenul ar valora 484.700 euro. O afacere extrem de tentantă pentru samsarii imobiliari din Satu Mare. Dar și pentru ”sursele” lor din instituțiile publice.2 Comments on "FOTO. Samsarii imobiliari vor să blocheze proiectul unui bazin de înot în centrul municipiului Satu Mare"

  1. Szalma Jack | februarie 12, 2021 at 15:09 |

    4,847 mp inseamna aproximativ 500mp,nicidecum…5000 mp !!Nici nu exista in centrul municipiului parcela de 50 de ari !!Asadar valoarea scade la…50.000 de euro !

    View Comment
  2. Samsarul sa infunde puscaria.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTOGALERIE. Cursă contracronometru pentru salvarea oamenilor străzii în municipiul Satu Mare

Închide