FOTO. Statul își bate joc de clădirile istorice din Satu Mare. În plin centru

Statul este cel mai prost administrator. Această observație a devenit deja o certitudine, inclusiv în municipiul Satu Mare. Ajunge să vorbim despre imobilul din centrul municipiului Satu Mare, aflat în proprietatea Ministerului Agriculturii, care a găzduit în anii trecuți mai multe instituții aflate în subordinea Guvernului, situat pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 13.

Din cauza reorganizărilor, în spațioasa clădire nu mai funcționează decât câteva birouri ale Oficiului Județean de Consultanță Agricolă Satu Mare. Mai bine de jumătate din clădirea de peste 100 de ani stă neutilizată, mai ales spațiile de la etaj care nu au fost folosite de ani de zile.

Între timp și starea fațadei impozante a imobilului s-a deteriorat foarte mult, iar bucățile de tencuială care cad reprezintă un pericol pentru trecători, motiv pentru care clădirea a fost acoperită cu o plasă specială.

”În opinia mea, renovarea întregului imobil și exploatarea tututor spațiilor acestuia ar fi soluția corespunzătoare și nu acoperirea fațadei decorate a clădirii. Consider că imobilul ar reprezenta o rezolvare pentru permanentele probleme de spațiu ale Primăriei Municipiului Satu Mare, fiind ușor accesibil pentru populație, asigurând printre altele și multe locuri de parcare, iar dreptul de folosință al acestuia a fost solicitat în repetate rânduri ministerului. Pentru autoritățile locale îmbunătățirea estetică și structurală a stării clădirilor din centrul orașului este deosebit de importantă și totodată au la dispoziție resursele și soluțiile care fac posibilă renovarea imobilului” – a spus deputatul UDMR Magyar Lóránd.

În ultima perioadă, deputatul sătmărean s-a interesat despre soarta mai multor clădiri aflate în stare deplorabilă și care se află în proprietatea diferitelor ministere. În răspunsurile date, proprietarii au făcut promisiuni că vor reabilita Gara și Poșta nr. 1 din municipiul Satu Mare.

1 Comment on "FOTO. Statul își bate joc de clădirile istorice din Satu Mare. În plin centru"

  1. renovarea acestor cladiri costa enorm, se poate ajuta prin darea in chirie a unor spatii cu conditia ca banii sa fie alocati doar pentru renovarea si intretinerea acestor cladiri, astfel municipul beneficiind de un centru estetic. Bineinteles sa nu ceara sume mari ca atunci nu se inghesuie lumea la chirie.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
FOTOGALERIE. Coșmarul din Satu Mare. O zonă întreagă sub nori de praf

Închide