FOTO. Trafic încurcat pentru un fleac, în cel mai aglomerat loc din Satu Mare

FOTO: Drivers SM

Unii șoferi lasă impresia că nu cunosc prevederile Codului Rutier. Concret, un accident minor de circulație, soldat doar cu pagube materiale, a avut loc pe Drumul Careiului, în zona supermarket-ului Lidl. Problema a fost că cei doi șoferi s-au oprit tocmai în mijlocul drumului, încurcând circulația rutieră, care s-a desfășurat doar pe primele benzi.

Mai mult, unul dintre șoferi stă nonțalant în mijlocul drumului și vorbește la telefon, când Codul Rutier prevede clar că mașinile trebuie retrase de pe partea carosabilă dacă în urma accidentului nu sunt victime. Nu să încurcăm un bulevard întreg pentru o tamponare simplă.

Codul rutier prevede ca acei conducătorii de vehicule implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați:

  • să scoată imediat vehiculele în afara părții carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezența;
  • să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare. Se exceptează de la această obligație:
    • conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condițiile legii;
    • conducătorul de vehicul care deține o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulație a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Trafic încurcat pentru un fleac, în cel mai aglomerat loc din Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre accident
FOTOGALERIE. TIR răsturnat pe DN 19F. Tragedie evitată

Închide